dinsdag 12 januari 2016

Culinaire trends 2016!


Vandaag ga ik het met jullie hebben over een aantal culinaire trends die in 2016 voorbij gaan komen. Na avonden gezellig gourmetten en het eten van oliebollen is het nu wel weer tijd voor vernieuwing waarbij gezonde trends horen maar ook genoeg lekkernijen. Ik heb er een aantal voor jullie op een rijtje gezet maar er zullen er in de komende tijden nog veel meer bijkomen.

1. Zoetigheid met een hartige twist

Een pannenkoek met spek is niet iets waar wij Nederlanders nog raar van op kijken maar in de rest van de wereld is dit toch wel een dingetje waardoor het nu eigenlijk pas ontdekt word. De welbekende chocolade met gezouten karamel was vorig jaar helemaal hot en ik weet vrijwel zeker dat deze trend in 2016 door word gezet.

2. Avocado olie

Veel liefhebbers van gezonder eten hebben vorig jaar massaal kokosolie gebruikt maar in 2016 word dit eigenlijk vervangen door de avocado olie. Deze olie komt uit het vlees van de avocado en heeft alle voordelen van de groene vrucht. Smeer de olie over je boterham, verwerk het in je conditioner of marineer je eten ermee. Het zal dus niet lang duren voordat je dit in alle schappen gaat vinden in de supermarkt.

3. De Bentobox

Bento is van origine een Japanse lunch, maar verovert op dit moment de hele wereld. Het helpt om kinderen gezonder te laten eten. Je vult een broodtrommel met verschillende vakken met diverse tussendoortjes. Hele creatieve ouders maken een soort mini kunstwerkjes voor zo'n box. Vaak zit er rijst in, maar dat kun je ook vervangen door brood. Verder kun je het aanvullen met fruit- en groentespiesjes.4. Koffie opgieten

Koffie drinken zal er nooit uitgaan maar toch komt er steeds weer iets van vroeger terug in het vak van de barista's. Zo zul je in 2016 gaan zien dat de eenvoud weer terug komt met opgietkoffie. Simpel gezegd heet water over gemalen koffie in een filterzakje gieten. Ja filterkoffie maar een barista is niet voor niets een barista en zal er daarom vast iets speciaals van maken.

5. Cocktails met bier

Ja ik vond het ook een onwijs gek idee maar blijkbaar word dit helemaal hot in 2016. Wil je dus iets anders en ben je uitgekeken op "bier" dan kun je een biercocktail proberen. Denk aan een witbier met sinaasappelsap en munt maar of dit lekker is dat is de vraag en we gaan zien of het een geslaagde trend gaat worden.

6. Koolhydraten vervangen

Ja er zijn heel veel koolhydraat-arme diƫten maar dit jaar gaan we echt alles vervangen door groentes. We maken spaghetti van courgetteslierten en maken bloemkool rijst. We gaan dus massaal de koolhydraten weglaten en vervangen voor lekkere groente.

Welke culinaire trend zal volgens jou echt hot worden en welke absoluut niet?

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.