vrijdag 15 januari 2016

De eerste stap is weer gezet - Afvallen 2016


Woensdag 13 januari zijn mijn zus en ik weer na een aantal weken bij onze Cambridge Weightplan consulente geweest want wij gaan dit jaar knallen. Ik ben ruim een maand niet meer bij mijn consulent geweest dit onder andere door de feestdagen maar ook omdat ik weer de motivatie kwijt was. Dit was helaas ook te zien op de weegschaal want er zat maar liefst 5 kilo's weer aan.

Mijn consulente en ik hebben even gebabbeld want hij wil echt samen met mij ervoor gaan maar dan moet ik ook wel zeker zijn dat ik wil afvallen. Ik heb namelijk nooit problemen gehad met mijn overgewicht want ik voel me fijn hoe ik ben maar natuurlijk een paar kilo's minder is wel mooier. Hij vroeg mij ook waarom ik nu zoveel was aangekomen en ik zie dat als een valkuil van velen weken geen wegen. Mijn consulente zei direct dat ik de schuld dus nu bij een ander neerleg en niet bij mezelf want uiteindelijk stop ik het zelf in mijn mond en daar had hij een punt. Op één of andere manier ga ik los als ik weet dat ik niet hoef te wegen want dan is die stok achter de deur weg.

Na even een goed gesprek is het voor mij gewoon duidelijk dat ik even een aantal maanden goed moet knallen en daarna gewoon goed op gewicht blijven. Ik wil namelijk in de toekomst een kindje en dan kan ik beter minder wegen want dat is voor mij beter en voor het kind. Natuurlijk ben ik nu nog niet bezig maar het zou fijn als het ons eind van het jaar gegund word.

Ik heb gisteren mijn eerste volle dag gehad en ik vond het weer even pittig ook omdat het mijn vrije dag was. Gelukkig het water drinken ( 3 liter ) gaat heel goed maar me blikje Coca Cola light is wel zeker een gemis. Ik ben heel benieuwd hoe de komende twee dagen gaan worden want ik verwacht er zeker één met hoofdpijn. Na de derde dag is het best gemakkelijk dus even door de zure appel heen bijten en op naar een slanker 2016. Ik zal jullie regelmatig op de hoogte houden hoe het verloop gaat maar ik hoop toch nu elke week een prachtig resultaat.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.