woensdag 27 januari 2016

Mijn tienerjaren en de keuze maken voor de Hotelschool in Amsterdam.


Op best wel jonge leeftijd moet je een keuze maken voor je studie en bij mij was het eigenlijk al vrij snel duidelijk want ik wou iets in de horeca doen. Toch ben ik voor de zekerheid toen met mijn moeder op gesprek geweest bij een leraar die hielp met jouw keuze. Al vrij snel werd het duidelijk dat ik iets met management moest gaan doen en daarom zou ik een kijkje gaan nemen op de Hotelschool in Amsterdam. Ik zag het helemaal zitten om de opleiding hotelmanagement te gaan volgen en daarom ging ik naar de Open Dag!

Tijdens de Open Dag was ik heel snel verkocht en hoe leuk was het dat je de ene week in de keuken stond en de andere week in de bediening. Je leerde echt van alles kennen wat te maken had met het hotelleven en ik zag me daar al staan. Dezelfde dag hebben mijn ouders mij toen ingeschreven voor de opleiding en werd ik uitgenodigd voor een gesprek en rekentoets. Ja dit was vereiste op deze school voordat je aangenomen zou worden. Met gemak maakte ik de rekentoets en het gesprek verliep ook heel simpel. Een paar weken later lag dan de envelop op de mat en daarin stond dat ik aangenomen was voor de studie en hoe blij was ik zeg.

Het werd wel heel snel duidelijk dat er een kostenplaatje aan deze opleiding zat want ik moest een pak aan laten meten op school en ook nog eens kokskleding. Mijn ouders vonden dit helemaal geen probleem zolang ik maar een opleiding deed die ik leuk vond. Het passen van de kleding was al super leuk want ik had nog nooit een pak aangehad en je ziet er gelijk zo professioneel uit. Mijn eerste dagen op de Hotelschool waren echt super leuk alleen merkte ik wel dat ik eigenlijk het enige meisje was die weinig tot geen ervaring had in de horeca. Bijna iedereen had namelijk wel een baantje in de bediening of keuken en hadden dus allemaal ervaring. Stond ik daar dan in het begin te stuntelen maar gelukkig was dat helemaal geen probleem.


Binnen een aantal dagen had ik ook al een vriendengroep waar we van alles mee deden. Een broodje eten bij Bagel & Beans stond regelmatig op onze planning. Het was een super leuke tijd tot ik stage ging lopen in The College Hotel. Dit hotel hoort bij de school en daardoor word je extra goed begeleid. In totaal moest ik 10 weken stage lopen waarvan mijn eerste twee weken bij de housekeeping waren. Dit was denk ik wel het leukste van de gehele stage want toen ik over moest naar restaurant viel dat zwaar tegen. Zo zat daar opeens Adam Curry met zijn kinderen die overigens heel vervelend waren want ze gingen alles bestellen in het engels en dan ook echt van die lastige vragen stellen. Ook was Gordon er een ochtend om te ontbijten maar néé ik voelde al snel dat dit niet echt mijn plek was. Gelukkig kreeg ik toen de mogelijkheid om over te stappen naar een andere opleiding namelijk horeca ondernemer/manager en daar zat ik veel beter op mijn plek.

Toch doe ik nu helemaal niets meer in de horeca branche want ik heb me er achteraf toch heel erg in vergist. De onregelmatige werktijden vond ik absoluut geen probleem want daar heb ik nu ook nog steeds mee te maken. Néé ik zag mezelf niet staan in een hotel of ander horeca bedrijf en ik voelde me gewoon ongelukkig. Diep in mijn hart zou ik wel altijd nog iets van een eetcafé of bed and breakfast willen starten maar wie weet. De passie voor de horeca is er wel nog steeds maar ik zie het niet meer als mijn droombaan zoals ik het eerder wel zag als jonger meisje.

De opleiding is het zeker wel waard als je jezelf in de horeca ziet staan voor je hele leven! 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.