woensdag 6 januari 2016

Recept - Spicy Chai Tea


Tegenwoordig word er onwijs veel chai thee gedronken en dan heb je echt velen soorten die er op de markt zijn gezet. Vandaag heb ik een recept voor een spicy chai tea. Het is helemaal niet moeilijk om te maken maar wel lekker om te drinken tijdens de koude dagen en voor de afwisseling.

Benodigdheden voor 1 liter thee:

- 500 ml (soja)melk
- Honing
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 2 kardemompeulen
- 4 zwarte peper korrels
- 2 zakjes zwarte thee opgeknipt

Bereidingswijze:

1. Kneus de kardemom met de peperkorrels in een vijzel.
2. Voeg de gember en kaneel toe en giet de losse zwarte thee erbij.
3. Breng 500 ml water aan de kook en laat het theemengsel hier circa 3 minuten in trekken ( of langer voor sterkere thee )
4. Verwarm de (soja)melk en klop deze schuimig
5. Giet de thee door een zeefje in mokken en voeg de opgeschuimde (soja)melk toe.
6. Voeg honing naar smaak toe

* Voeg eventueel nog een lepel slagroom toe en wat kaneelpoeder eroverheen. 

Liefs Chantal



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.