maandag 18 januari 2016

Vijf tips met olijfolie!Zelf gebruik olijfolie bijna dagelijks in de keuken maar wist je dat je hier nog veel meer dingen kunt doen buiten het bakken en braden. Ik vond een aantal leuke tips die ik graag met jullie wil delen.

1. Make-Up remover

Dat zal je net gebeuren je make-up remover is op en wat nu want met je make-up slapen is absoluut niet goed. Olijfolie staat bijna in elk keukenkastje dus je redding is nabij. Doe een beetje olijfolie op een wattenschijfje en leg dit een paar seconde op je make-up. Daarna haal je gemakkelijk je make-up van je gezicht. Top!

2. Schoenpoets

Dit had je wel aan kunnen zien komen want als je een beetje olijfolie morst geeft het een mooi glans laagje en ook blijft het vaak op de huid liggen nadat het in aanraking is gekomen met water. Doe een beetje olijfolie op een doek en poets je leren schoenen of andere leren items met dit wondermiddeltje wat in je keukenkastje staat.

3. Verfvlekken

Ook tijdens een verfklusje kan olijfolie niet ontbreken. Zo hadden wij geen terpentine in huis tijdens het verven vorig jaar van ons huisje maar door een beetje olijfolie en zout te mengen in je handen verdwijnen de verfvlekken in een mum van tijd. Dit zorgt er namelijk voor dat er een soort van scrub ontstaat. Wel goed je handen was hierna!

4. Smeren

Een beetje olijfolie doet ook wonderen tegen een piepen scharnier maar ook als je rits van je jas bijvoorbeeld stroef gaat. Je smeer er een klein beetje olijfolie op en de rits ritst weer als nooit tevoren.

5. Kauwgum

Herken je het ook loop je op straat en stap je in kauwgom. Wat voor rot werk is het toch om dit eraf te krijgen maar ook olijfolie kan hier tegen helpen. Doe je een beetje olijfolie op een stukje keuken papier en je wrijft het er gemakkelijk vanaf.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.