maandag 25 januari 2016

Wij wonen vandaag een jaar samen!


Vorig jaar rond dit tijdstip lag ik in mijn bed en was ik bloed nerveus want wij gingen verhuizen. Het hele huis van mijn ouders stond vol met dozen en spullen die naar ons huis moesten. Ik was best verbaasd wat ik allemaal bij elkaar had verzameld in de jaren dat ik bij mijn ouders woonde. Toch voelde het wel goed om de stap te nemen om uit huis te gaan. Dit zou beter zijn voor de band met mijn moeder maar ook voor mijn relatie met Jasper. Hij woonde zoals jullie misschien wel nog weten in Hoorn en ik in Zaandam dat was soms gewoon best lastig.

De eerste weken vond ik het heel vreemd om in mijn eigen huis thuis te komen na een dag werken. Geen eten wat klaar voor je staat of überhaupt iemand thuis want Jasper werkt altijd tot laat. Maar ik denk dat ik het lastigste vond van alles was de financiële kant. Ik heb de mazzel gehad dat ik nooit een maandelijkse bijdrage hoefde te geven aan mijn ouders waardoor ik veel dingen voor mezelf kon doen. Het sparen daarin tegen was toen echt dramatisch want ik gaf het liever uit en dat deed ik ook graag. Toch had ik toen ik het huis uit ging een klein spaarcentje waardoor we toch het één en ander van konden kopen maar toen kwamen de vaste lasten. Het heeft zeker wel vier maanden geduurd tot we op het moment waren dat we alles goed op een rij hadden en zelfs konden sparen. Ja want een huis kopen kost nog best wel wat geld in het begin daar vergis je je zeker in.

Nu een jaar later kijk ik er heel positief allemaal op terug. Jasper en ik zijn echt een stuk hechter geworden en met mijn moeder heb ik ook eigenlijk ook nooit meer meningsverschillen die leidde tot een ruzie. Het was dus een hele verstandige stap voor ons allemaal. Het is ook heel fijn dat we het nu allemaal goed geregeld hebben want zo ging mijn scooter stuk maar had ik nu een achter de handje voor een nieuwe. Ja het is even een flinke uitgave maar het kon wel en daar was ik zo blij mee.

Toch ben ik wel van mening dat je wel zeker van je zaak moet zijn als je deze stap neemt. Een huis kopen doe je niet zomaar en ik ben blij dat wij eerst hebben gekeken naar de optie huren en daarna pas kopen. Zo kwamen we in de maanden er wel achter dat we echt graag samen wilden wonen en kopen was voor ons een stuk goedkoper en daar heb je ook veel meer aan. Ik kan het iedereen aanraden maar wees verstandig en neem zeker niet het eerste huis wat je ziet omdat je zo graag samen wilt zijn. Wij hebben wel zeker een huis of zes bekeken en uiteindelijk zitten wij nu super op ons plek.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.