dinsdag 16 februari 2016

Mona toetje van de Maand - Monchou pudding met rode fruitsaus


Monchou ben ik pas twee jaar geleden echt gaan leren kennen en ook waarderen. Nu is het bijna niet meer weg te denken in een aantal recepten die ik bereid. Toen ik daarom ook in de supermarkt liep en ik het toetje van deze maand zag was ik blij verrast. Het is een mond vol maar deze monchou pudding met rode fruitsaus moet en zal vast heerlijk smaken. Hier komen we natuurlijk maar op één manier achter en dat is de pudding kopen en ervan gaan smikkelen.

Ingrediënten:

Yoghurt, slagroom, suiker, water, 4.6% fruit ( 2.3% kers en 2.3% framboos), 2.5% verse kaas, 1.6% koekjes (tarwebloem, suiker, tarwezetmeel, aardappelzetmeel, kippenei-eiwit zout, aroma) melkeiwit, glucose(-fructose)stroop, palmolie, 1% kwark, rundergelatine, maltodextrine, gemodificeerd maiszetmeel, emulgaten: E471 en E472a, aroma, kleurstoffen: E120 en E160b, verdikkingsmiddelen: E412, E415 en E466, voedingszuur: citroenzuur.

Wauw! er moeten dus in deze monchou pudding met rode fruitsaus ook nog eens koekjes inzitten. Dit zou het hele plaatje alleen maar completer maken en dus ga ik niet meer wachten maar proeven.

Eerste indruk en proeven:

Bij het neerstorten van de pudding druipt langzamerhand de rode fruitsaus over het mooie witte geheel. Als je goed kijkt zie je duidelijk stukjes koek in de pudding zitten die ervoor moeten zorgen dat de smaak nog beter tot zijn recht moet komen.

Bij het eerste hapje proef je duidelijk cheesecake en ben je hier geen liefhebber van dan kan je dit toetje van de maand misschien maar beter overslaan. Ik vind de combinatie met de kleine koekjes echt lekker al zouden de stukjes van mij echt nog wel een stukje groter mogen. Dit is natuurlijk wel persoonlijk en ik snap dat ze voor een veilige weg hebben gekozen. De rode fruitsaus is lekker maar geeft niet een extra toevoeging aan de pudding want zonder de saus is hij net zo lekker. Ik ben ook niet zo'n saus liefhebber op een toetje dus misschien komt het ook daar wel door. Ja deze pudding mag van mij wel vast in het assortiment komen.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.