dinsdag 23 februari 2016

| Recept | Griekse aardappel ovenschotel


Nu ik weer bezig ben met Weightwatchers zullen er ook weer vaker nieuwe recepten online komen. Deze week ben ik aan de slag gegaan met een Griekse aardappel ovenschotel. Het recept heb ik wel iets aangepast zoals ik hem gevonden heb maar hij was geslaagd. Onder aan het artikel zal ik de hoeveelheid punten ook invullen voor het geval jij toevallig ook bezig bent met Weightwatchers.

___

Benodigdheden 4 porties:

- 800 gram kruimige aardappelen
- 480 gram rauwe kipfilet
- 90 gram feta
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel oregano
- 1 eetlepel koriander
- 2 eetlepels komijnzaad
- 2 eetlepels tijm
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper

Bereidingswijze:

* Verwarm de oven voor op 180 graden.

1. Snij de aardappelen in langwerpige stukken of maak snijd de aardappel in vieren.
2. Pers de knoflook en meng dit met de kruiden en olie tot een marinade
3. Leg de aardappelen vervolgens op een bakplaat en giet hier 2/3 van de marinade overheen.
4. Hussel vervolgens alles door elkaar zodat de aardappelen goed bedekt zijn met de marinade.
5. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven van 180 graden en bak alles 30 minuten gaar.
6. Marineer ondertussen de kipfilet en bak deze gaar in een koekenpan of grillpan.
7. Na 30 minuten verkruimel je de feta over de aardappelen en doe je ze nog 15 minuten in de oven.
8. Een kwartier later zijn de aardappelen klaar om te serveren samen met de kipfilet.

1 portie is 9 punten

___

Liefs Chantal


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.