zondag 14 februari 2016

Vakantiegevoel hebben bij een weekje CenterParcs


In 2012 besloten wij eens een midweek naar CenterParcs te gaan om er even uit te zijn. Het geld om naar een zonvakantie te gaan was er niet en CenterParcs leek ons toen een leuk alternatief. Inmiddels een paar jaar later is dit inmiddels een traditie geworden om minimaal 1 keer per jaar naar CenterParcs te gaan. Elk jaar willen wij weer een ander park ontdekken en gelukkig bied CenterParcs een ruime keuze dus we zijn nog wel even zoet.

Wij hebben onderstaande CenterParcs parken al bezocht:

- CenterParcs de Eemhof
- CenterParcs de Vossemeren
- CenterParcs het Heijderbos
- CenterParcs Port Zélande
- CenterParcs de Kempervennen
- CenterParcs Les Trois Forets

Als ik het zo bekijk zijn dat er toch wel aardig veel maar er zijn in totaal 21 parken dus we hebben er nog 15 te gaan. Dit jaar voegen we bij het lijstje zoiezo CenterParcs de Huttenheugte toe waar we in september naar toe gaan. Mijn ouders en zus gaan ook dit jaar nog naar een park in Duitsland waar wij helaas niet mee naar toe kunnen maar ik ben ook erg benieuwd hoe het daar is.


Wij zijn dus in parken geweest in Nederland, België en Frankrijk. Vorig jaar november zijn we in Frankrijk geweest en dit is toch een heel ander gevoel dan één van de parken in Nederland of België. Als je nog nooit in CenterParcs bent geweest is het heel moeilijk te beschrijven maar als je in een park komt van hun heb je direct het CenterParcs gevoel. Je leeft in een bosrijk gebied een aantal dagen met onwijs gezellige huisjes en een leuk centrum. In het park in Frankrijk waar wij waren was alles heel groot opgezet en totaal geen bosrijk gevoel op het park maar alleen daar buiten. Ook was het centrum heel ver met heuvels waardoor wij besloten hebben om toen een golfkar te huren.

Als ik moet kiezen tussen een zonvakantie of een weekje CenterParcs dan zeg ik al gauw doe mij maar twee weken CenterParcs. Ik kan elke maand wel een week daar doorbrengen want het geeft echt het gevoel dat je gewoon even op een andere plek bent. Natuurlijk kun je het zo luxe maken als je wilt en wij kiezen altijd wel voor een stukje luxe. Zo ontbijten wij dagelijks in het Evergreenz restaurant en savonds dineren wij ook in één van de restaurants op het park. Natuurlijk komt het totaal prijzenkaartje dan wel wat hoger te liggen maar wij vinden dat het zeker waard.

Welk park is favoriet tot nu toe?

In Nederland is dat CenterParcs de Kempervennen en vandaar dat wij er dit jaar nog een keer heen gaan in november. In België hebben wij natuurlijk nog maar één park gehad maar CenterParcs de Vossemeren is zeker een prachtig park die ik iedereen aan zou raden.

Ik ben nu alweer de dagen aan het aftellen tot ik weer lekker een week kan genieten in CenterParcs. Wat is jouw ultieme vakantiegevoel?

Liefs Chantal

1 opmerking:

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.