zondag 6 maart 2016

| Recept | Pasta Pesto


De meeste mensen die mij een beetje goed kennen weten dat ik absoluut geen liefhebber ben van pasta's. Jammer genoeg heb ik een man thuis die daar juist wel van houd en daarom was ik laatst op zoek naar een pasta recept die ik ook lekker vind. Jasper en ik zijn groot liefhebber van pesto en toen dacht ik opeens aan een pasta pesto die ik zelf in elkaar zou gaan flansen. Tot mijn verbazing vond ik het erg lekker oké ik hoef het niet elke dag maar het ging goed naar binnen. Ja sorry ik ben gewoon een boeren trien die van de Hollandse pot houd.

Benodigdheden:

- Pasta naar keuze
- 1/2 flesje Blueband Finesse voor koken light
- 100 gram kipfilet
- 80 gram Bertolli pesto verde
- 75 gram pijnboompitten
- 1 eetlepel wokolie
- 1 bosje bosuien

* De pesto en kookroom kan natuurlijk altijd vervangen door een ander merk

Bereidingswijze:

1. Bereid de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking.
2. Snijd de kipfilet in reepjes of blokjes wat jij zelf het lekkerst vind.
3. Verhit in een wokpan één eetlepel wokolie en bak hier de kip in gaar.
4. Snijd onder tussen de bosui in ringen en voeg deze toe zodra de kip gaar is.
5. Rooster ondertussen ook de pijnboompitten tot ze een goudbruine kleur hebben.
6. Voeg 80 gram pesto toe aan de kipfilet en vrij direct daarna de Blueband finesse.
7. Laat dit een minuut of drie zachtjes door pruttelen en dan is je kip pesto mengsel klaar.
8. Giet de pasta af en meng dit samen met het kip pesto mengsel.
9. Serveer het samen met de pijnboompitten en geniet ervan.

Liefs Chantal


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.