dinsdag 29 maart 2016

Tien hotspots langs de Amsterdamse grachten!


Het is lente en dat betekend dat bootliefhebbers zich richting de prachtige Amsterdamse grachten begeven. Niets is fijner om vanaf het water te genieten van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft. Toch is de vraag waar je de lekkerste pizza kunt krijgen of het koudste biertje. Niet geheel onbelangrijk is ook een terras met de langste zonuren waar je goed aan kunt meren. Rederij Blue Boat Company is daarom op onderzoek uitgegaan en presenteert de tien leukste aanmeerplekken van Amsterdam.

1. Amstelhaven

Het grootste vlonderterras van Amsterdam vind je bij restaurant Amstelhaven. Plof hier na een dagje varen samen met je vrienden neer op één van de luie zitkussens. Hier blijft in de zomer het zonnetje het langst hangen, dus zorg dat je op tijd een plekje hebt!

Mauritskade 1 / www.amstelhaven.nl 

2. Edel Amsterdam

Het is niet alleen het gezellige terras aan het water waardoor je hier wilt aanmeren. De kaart, die elke maand verandert, maakt een bezoek aan restaurant Edel Amsterdam zeker de moeite waard!

Postjesweg 1 / www.edelamsterdam.nl

3. Bierkoerier

Natuurlijk blijft de schipper nuchter, maar de rest kan prima een biertje nuttigen! Niets is vervelender dan een rondje door de grachten met lauw bier, dus bel je de bierkoerier. Spreek een punt en tijdstip af en ze bezorgen je goudgele rakkers tot in de boot.

www.biernet.nl

4. Riva

Bij restaurant Riva kun je terecht voor een heerlijke lunch, borrel of diner en is het mogelijk om met de boot aan te meren. Geen eigen boot? Blue Boat Company verhuurt dagelijks van 15 april t/m 9 oktober de Blue Sky Boat, een open sloep inclusief schipper!

Amstelboulevard 1 / www.caferestaurantriva.nl


5. Café de Ceuvel

Voor alle levensgenieters is er Café de Ceuvel, een fijn en biologisch café aan het water verstopt in Amsterdam Noord. Het terras heeft verschillende leuke plekjes waar je neer kunt strijken. Zo kan je eten in oude bootjes op de kade, maar ook vanuit een hangmat of op de schommel!

Korte papaverweg 4 / www.cafedeceuvel.nl

6. San Marco

Heb je trek maar geen zin om van boord te gaan? Bij pizzeria San Marco komen de dampende pizza's zo, via een speciaal doorgeefluik, bij jou aan boord.

Amstelkade 148 A / www.pizzeria-san-marco.nl

7. De Waterkant

De Waterkant is de zomerse hotspot van Amsterdam West. Geniet hier vanaf je boot van een traditioneel Surinaams Parbo biertje of schuif aan op het zonnige terras aan de gracht.

Marnixstraat 246 / www.waterkantamsterdam.nl

8. IJscuypje

Bij IJscuypje kun je terecht voor ambachtelijke banketbakkersijs. Er is o.a. een salon gevestigd aan de Prinsengracht waar je makkelijk kunt aanmeren en de heerlijkste ijsjes haalt.

Prinsengracht 292 / www.ijscuypje.nl


9. Loetje aan 't IJ

Loetje aan 't IJ heeft een fantastisch uitzicht over het IJ en de haven. Tip: het is hier mogelijk om op je eigen boot te eten. Overleg dit wel eerst even met de medewerkers van het restaurant.

Werfkade 14 / www.loetjeaantij.loetje.com

10. Hannekes Boom

Een echte favoriet om lekker te eten met familie of vrienden! Vlakbij het Centraal Station en omringd door water eet je hier origineel en duurzaam. Ook hier is het mogelijk om vanaf je eigen boot te eten.

Dijksgracht 4 / www.hannekesboom.nl

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.