woensdag 16 maart 2016

Waarom ik regelmatig op de weegschaal bleef staan


De weegschaal zal altijd een haat/liefde verhouding met mij hebben want hij kan je blij maken maar ook absoluut verdrietig. Natuurlijk als je aangekomen bent is het vaak je eigen schuld maar toch het blijft een verschrikkelijk ding. Waarom als het zo'n een naar gevoel geeft blijf ik er toch regelmatig op staan? Is het controle of gewoon omdat het moet?

Zoals jullie misschien wel gelezen hebben ben ik weer begonnen met Weightwatchers en ja dat betekend dat de weegschaal toch minimaal 1 keer in de week je vriend moet zijn. Helaas is hij dat zeker niet altijd en dan kan ik dat ding wel uit het raam gooien. Toch heb ik altijd als ik net begin met afvallen dat ik bijna dagelijks op die weegschaal wil staan want ik wil de controle hebben. Wat gebeurd er als ik even een patatje eet of een lekker broodje met rosbief. Het stomme van mij is ook altijd dat ik na een flinke maaltijd er op ga staan na een paar uur en dan schrik van de getallen. Hoe dom kan je wezen want je buik en alles zit prop vol dus weeg je ook zwaarder na de hele dag. Gelukkig is het wel vaak in de ochtend een stuk minder maar toch ga je dan met een naar gevoel naar bed.

Kon ik maar zonder die weegschaal en lekker eten wat ik lekker vind zonder me druk te maken over wat er nou weer aan zit. Mijn vader heeft die mazzel wel en jammer genoeg heb ik dat niet ge-erft haha. Jasper zegt mij ook heel vaak dat ik gewoon die weegschaal moet vergeten en dan gaat het een dag of twee goed maar daarna is die drang er weer. Gelukkig de tijd van dagelijks erop staan heb ik niet meer maar als ik het ene moment afgevallen ben en dan twee dagen erna opeens niet meer maakt me boos. Waarom? en wat heb ik in godsnaam gedaan dat ik nu weer niets kwijt ben.

Toen kwam ik opeens tot een heldere ingeving zou het misschien ook kunnen dat ik er teveel mee bezig ben? Ik heb het uitgeprobeerd met eerst een week dat ik alleen op de maandag mezelf woog en dat hielp want was ik blij dat ik na het weekend al een paar onsjes kwijt was. Geen gestress en chagrijnig gedrag omdat die weegschaal niet mee werkt. Ik heb me daarom nu voor genomen om alleen op maandagochtend en woensdagavond te wegen voor mijn weegmoment bij Weightwatchers. Dit werkt voor mij een stuk fijner maar ook voor de mensen om me heen. Als ik los ben gegaan moet ik gewoon zelf op de blaren zitten en daar is de weegschaal toch voor bedoeld. Ons gewicht in de gaten houden en er dan wat mee doen!

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.