vrijdag 8 april 2016

| Challenge | Touwtje springen!


Ik heb lang getwijfeld of ik dit nu al met jullie wil delen maar toch ga ik het doen. Het is niet dat ik het niet met jullie wil delen maar ik weet dat mijn familie ook mee leest. Hun zullen hun mening hierover hebben maar daar sta ik ver boven want ik wil dit gewoon doen. Het is echt een challenge maar ik heb hem nu sinds maandag in huis en heb al drie keer een kwartier gesprongen.

Ik zocht namelijk een manier om toch goed in beweging te blijven zonder grote verplichtingen. Oké het blijven doen zal nog wel zijn wikken en wegen krijgen maar ik vind het tot nu toe leuk. Ik mis gewoon mijn beweging omdat ik een aantal jaar terug gewoon drie keer per week danste. Nadat ik gestopt ben ging ik nog wel naar de sportschool maar inmiddels doe ik nu een jaar al helemaal niets. Afvallen is toch nog mijn grote doel voor dit jaar en ik hoop dat het touwtje springen hierbij helpt. Voordat ik het springtouw gekocht heb ben ik natuurlijk even mezelf gaan inlezen op internet en daar las ik veel positieve reacties. Zelf begon ik op een gegeven moment met hardlopen maar dat vind ik toch best wel zwaar dit mede door mijn gewicht en hier heb ik genoeg weinig last van met touwtje springen. Het is iets wat je vroeger misschien heel vaak deed maar het blijkt heel goed te zijn voor je conditie.


Afvallen is het grootste punt waarvoor ik hiermee ben begonnen maar ook mijn conditie is een stuk minder geworden en daar baal ik soms toch echt wel van. Ik wil niet meer zo snel uitgeput zijn en gewoon lekker in mijn vel zitten. Toen ik nog danste zat ik heel goed in mijn vel omdat sporten op één of andere gekke manier je toch een goed gevoel geeft. Natuurlijk zal ik niet uren lang gaan touwtje springen maar dat hoeft ook niet want ben je een half uur tot een uur bezig dan is dat al voldoende. Ik ben heel benieuwd wat het met mijn lichaam gaat doen en mijn conditie en ik wil jullie hierover natuurlijk up-to-date houden.

Zelf heb ik mijn springtouw gekocht via Wehkamp.nl voor €12,95 inclusief trainingsvideo. Deze heb ik zelf nog niet bekeken omdat ik eerst even wou kijken hoe het touwtje springen beviel maar dat gaat goed. Ik wil dus zeker een schema gaan volgen dus als je nog iets weet laat het vooral weten. Natuurlijk had ik een goedkoop springtouw kunnen kopen bij de Bart Smit maar ik wil er echt voor gaan dus dan is een beetje kwaliteit ook wel belangrijk. Dit vond ik een mooie prijs en als hij over een aantal maanden in de kast beland is het niet zo extreem zonde van me geld.

Heb jij ervaring met touwtje springen en hiermee afvallen of je conditie verbeteren? Ik wil het graag weten dus laat het even hieronder weten.

Liefs Chantal

1 opmerking:

  1. Haha nou hier dan een reactie van familie je moeder meid je bent een topper en hoe je het ook gaat doen je gaat dit gewoon redden spring maar lekker je bent een geweldige meid en doet het goed ben trots op je als je dat maar weet
    dikke kus ma

    BeantwoordenVerwijderen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.