donderdag 7 april 2016

| Nieuw | Dr. Oetker Baksoda ( Bakingsoda )


Een liefhebber van bakken komt steeds vaker in gerechten het ingrediënt baksoda (bakingsoda) tegen. Tot een paar weken terug was dit best lastig te krijgen omdat het over het algemeen maar bij een geselecteerd groepje supermarkten te koop was. Natuurlijk hadden een paar toko's het ook te koop maar die heb je ook niet overal om de hoek zitten. Gelukkig is dit nu verleden tijd want Dr. Oetker heeft nu ook baksoda (bakingsoda) in zijn assortiment opgenomen. Dat maakt mij blij maar ik ben ervan verzekerd ook voor velen van jullie lezers.

Met baksoda ( ook wel baking soda of bakzout genaamd ) bak je heel eenvoudig luchtige cake en brosse koekjes. Dr. Oetker Baksoda is een speciaal bakzout dat in combinatie met een zuur zoals yoghurt, cacao of citroensap, zorgt voor een heerlijk luchtig beslag. Het is het ideale bak ingrediënt voor een spectaculaire red velvet cake of voor knapperige chocolade koekjes. Één zakje Dr. Oetker Baksoda is gelijk aan een theelepel. Je hebt vaak ook niet veel meer nodig in een recept.

Wat is het verschil tussen baksoda en bakpoeder?

In Nederland zijn we gewend om te bakken met bakpoeder. Maar in veel Britse en Amerikaanse recepten lees je juist over baking soda. Wat is het verschil? Bakpoeder heeft geen "zuur" zoals azijn, honing of kwark nodig om te rijzen. Baksoda wel. Het bakzout maakt recepten met een zuur extra luchtig. Wanneer baksoda in aanraking komt met zuur ontstaan er namelijk kleine gasbelletjes. Dit zorgt voor een luchtig beslag.

Hoe verwerk je baksoda?

Baksoda voeg je, net als bakpoeder, toe aan de bloem. Belangrijk verschil: meng baksoda eerst goed met de bloem voordat je andere ingrediënten toevoegt. Bakingsoda werkt namelijk direct zodra je het in je beslag verwerkt. Snel handelen is dus essentieel. Zet het deeg meteen in de oven om te voorkomen dat het deeg niet gaat rijzen.

Dr. Oetker baksoda maakt het deeg voor cake en taart luchtiger. Ook krijgen jouw baksels een typische, iets kruidige smaak wanneer je baksoda gebruikt in het beslag. Koekjes worden iets donkerder van kleur en dankzij baksoda krijg je een extra bros resultaat. Dr. Oetker baksoda bevat vijf losse zakjes van ieder vijf gram en is eenvouding in gebruik. Geen gedoe dus met grootverpakkingen, je hebt altijd de juiste afgemeten hoeveelheid baksoda voor allerlei bak recepten bij de hand.

Verkrijgbaar bij de supermarkt bij jou in de buurt voor € 0,69 (5 zakjes)

Bron: www.oetker.nl 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.