zaterdag 2 april 2016

| Recept | Frangipanetaart met peren


Veel mensen hebben een lactose-intolerantie of zijn allergisch voor koemelk. Verder zie je ook steeds vaker dat er meer vanuit een lifestyle gekozen word voor andere alternatieven dan koemelk. Hain Celestial heeft een Dream-assortiment met zuivelvrije dranken zonder kunstmatige toevoeging en rijk aan smaak. Met peren kan je eindeloos variƫren en ze passen perfect in elk seizoen. Gebruik ze eens op deze originele Franse manier gecombineerd met abrikozenjam, amandelen en amandelroom gemaakt van Almond Dream. Smul dit lekkere gebakje bij de koffie of al heerlijk tussendoortje op kantoor:

Benodigdheden:

- 125 gram plantaardige margarine
- 125 gram rietsuiker
- 125 gram amandelpoeder
- 1/4 theelepel kaneel
- 2 opgeklopte eieren
- 2 deciliter Almond Dream
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 eetlepel plantaardige margarine
- 1 kruimeldeeg of zanddeeg klaar voor gebruik
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
- 1 eetlepel abrikozenjam
- 1 eetlepel water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en stoom de peren gedurende 5 minuten.
2. Meng in een kom de margarine, suiker, amandelpoeder, kaneel, eieren, amandeldrank en vanille-extract.
3. Beboter de bodem en zijkanten van een taartvorm, bekleed vervolgens de vorm met het deeg.
4. Prik met een vork gaatje in de bodem zodat de overige lucht kan verdwijnen in de oven.
5. Verdeel de amandelroom over de taartbodem en verdeel hierover de peren. ( Deze kun je eventueel inkepingen geven voor een mooier plaatje )
6. Bestrooi vervolgens de taart met amandelen en bak de taart in 25 minuten goudbruin.
7. Meng de abrikozenjam met water en bestrijk de peren na het bakken met dit mengsel.
8. Laat vervolgens de taart afkoelen om daarna heerlijk te gaan smullen.

Eet smakelijk!

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.