maandag 27 juni 2016

Center Parcs Nederland, België, Duitsland of Frankrijk?


Center Parcs breidt zich steeds sneller uit en is daarom al te vinden in vier landen. In Nederland kun je de meeste parken vinden namelijk 21 stuks. In België zijn het er 2, Duitsland 5 en Frankrijk ook 5. In totaal zijn er dus op dit moment 33 Center Parcs parken die je kunt bezoeken met nog een paar op de planning. Toch zie je best wel een verschil met de parken in Nederland en daar buiten maar naar welk land gaat mijn voorkeur uit?

Dit vind ik nog best lastig al valt Frankrijk voor mij nu als eerste weg. Vorig jaar zijn we naar Les Trois Forêts geweest en dit was een prachtig park maar totaal niet het Center Parcs gevoel. Wat is dan het Center Parcs gevoel? Knus, gezelligheid en warmte! Dit park in Frankrijk straalde dat helemaal niet uit omdat het allemaal zo groot opgezet is. Overigens was het een super week want de andere faciliteiten zijn natuurlijk wel super goed zoals bijvoorbeeld de Aqua Mundo en de mooie grote cottages. Over Duitsland kan ik persoonlijk niets zeggen maar de verhalen die ik hoor van mijn familie moet dit echt top zijn. Zij zijn namelijk dit jaar naar Bispinger Heide geweest en voor hun is dit één van de beste parken tot nu toe.

Dan heb je nog Nederland en België en eerlijk gezegd kan ik niet echt kiezen. Zelf ben ik alleen nog maar naar de Vossemeren geweest maar dat is ook wel echt een mooi park. Als ik daar ben heb ik echt het gevoel dat ik even heel ergens anders ben en dat wil je toch op vakantie? Nederland heeft natuurlijk zoveel parken en ik ben niet over elk park enthousiast. Toch zal Nederland wel het land blijven waar je sneller naar toe gaat omdat het dichtbij is en daarom gaat mijn voorkeur toch uit naar Nederland.

Maar aangezien wij nu minimaal 2 keer per jaar te vinden zijn in een Center Parcs park zal het elk jaar een park zijn in Nederland en de andere keer een park in een ander land. Dit jaar staat Center Parcs Huttenheugte en Center Parcs Kempervennen nog voor ons op de planning maar voor volgend jaar hebben we al stiekem gekeken. Ik wil namelijk Duitsland gaan ontdekken en dan zeer waarschijnlijk Hochsauerland. Dit is een park wat in de omgeving van Winterberg ligt en ik vind het daar erg mooi. Met mijn schoonfamilie ging ik namelijk de laatste jaren een week naar Duitsland waarvan we al twee keer in de buurt van Winterberg zijn geweest. Overigens de parken in Duitsland hebben een groot pluspunt bij het dinerbuffet namelijk dat het drinken in de prijs inbegrepen zit en dat is met een grote groep echt top. Het scheelt een hoop geld want je drinkt zo'n een paar drankjes weg op een avond en wij doen dit elke avond dus dat stapelt het bedrag zich ook op.

Naar welk land gaat jouw voorkeur uit als je zou moeten kiezen? Center Parcs Nederland, België, Duitsland of toch Frankrijk? Laat het me weten in de comments.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.