vrijdag 10 juni 2016

Het financieel op orde hebben is fijn!


Als ik kijk waar ik nu sta samen met Jasper dan had ik dit zeker een paar jaar terug zeker niet verwacht. Ik ben namelijk nooit echt goed geweest in het sparen van geld waar me zus daarin tegen juist wel altijd goed in was. Als ik geld had dan ging het er eigenlijk ook vrijwel direct weer uit. Op een gegeven moment kom je op een punt in je leven dat geld toch wel belangrijker word. Dit zag ik vooral toen ik met Jasper besloot om samen een huis te gaan kopen.

Het regelen van een hypotheek was geen probleem omdat wij beide een baan hebben. Daarna kwam het punt van ons interieur kopen en helaas heb ik best een dure smaak waardoor ik echt keuzes moest gaan maken. Een geluk was dat wij heel erg geholpen zijn door mijn ouders en in het bijzonder mijn paps die alles in huis heeft gedaan van schilderen tot het zetten van onze tuinhekken. Toch omdat wij beide niet echt een buffer hadden kwamen we al vrij snel bij het punt dat we nee moesten zeggen op bepaalde wensen. Ik had het hier heel moeilijk mee maar gelukkig vond ik veel van mijn wenslijstje op markplaats. Uiteindelijk hebben we alle meubels gevonden die we wilden hebben en was ons huisje eigenlijk prima. Natuurlijk als ik een grotere buffer had gehad waren er andere meubels geweest maar ik ben er voor nu heel erg blij mee.

De maanden daarop was het financieel gezien echt een drama waardoor ik soms echt met mijn handen in het haar zat. Er kwamen namelijk zoveel extra kosten bij die wij niet berekend hadden waardoor we rood begonnen te staan. Na maanden heel zuinig gedaan te hebben was er op een gegeven moment een punt waarop we alles goed op een rijtje hadden. We wisten onze totale vaste lasten die maandelijks van de rekening gingen en wat we dan nog over hielden. Natuurlijk waren er af en toe nog even wat lastige wegen waarop we “nee” moesten zeggen maar dat is nu voorbij.

Nu ruim een jaar later hebben wij een leuke buffer en kunnen wij ook de spullen kopen die wij graag willen hebben. Mijn scooter ging stuk begin van het jaar en na even er over nagedacht te hebben besloten we een nieuwe te kopen. Jasper rijd motor en moest het nu al twee jaar zonder motor doen. Hij had het de laatste weken onwijs veel erover dat hij het motor rijden miste dus besloot ik vorige week zaterdag met hem naar een motorzaak te gaan onder het nom van “kijken”. Woensdag heeft hij zijn motor opgehaald en wat is hij er blij mee. Wij kunnen dit nu doen omdat we alles financieel nu goed geregeld hebben en precies weten wat wij voor uitgaves hebben.

Mijn tip is daarom ook voor iedereen maak van je gehele maand een lijst van je vaste lasten. Wat hou je daarna nog over om eventueel weg te kunnen sparen of leuke dingen voor te doen? Wij kwamen er vrij snel achter dat we teveel kleine bedragen pinde voor boodschappen. Zorg gewoon voor een vast bedrag wat je in je portemonnee hebt voor zulke kleine uitgaves. Oja het thuisbezorgen kan ook nog eens flink oplopen hebben wij gemerkt. Het geeft namelijk zo veel rust als je het financieel op orde hebt en gewoon een koelkast kan kopen als hij stuk is maar ook een keer lekker uit eten.


Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.