vrijdag 29 juli 2016

Boodschappen doen samen met een dreumes

Vandaag deel ik mijn ervaring hoe ik boodschappen leuk hou samen met een dreumes.
Zo bestel ik eens in de maand ook mijn boodschappen online, maar de rest van de keren doen we onze boodschappen in de winkel. Wij komen o.a bij de Deen en Albert Heijn. Verder is boodschappen doen ook een mooi moment om te taalontwikkeling te oefenen.

Boodschappen doen met het hele gezin 
 
Als we voor een hele week boodschappen halen dan gaan we als het even kan met het hele gezin. 
Tijdens het boodschappen doen gaat kian altijd in de boodschappen kar en tijdens het boodschappen doen benoemen we de dingen die we in de kar doen. Als het even kan geven we de boodschappen aan Kian zodat hij deze in de kar kan gooien. Tijdens het boodschappen doen vind hij het soms ook te lang duren. Daarvoor heb ik altijd iets te snacken in mijn tas en als er muziek dan gaan we gewoon "dansen" dit vind Kian erg leuk. Wat verder ook grappig is om te doen is 1 van de ouders iets te gaan laten pakken uit het zicht en dan gaan zoeken naar die ouder in de winkel.

Bij de kassa "helpt" Kian met de boodschappen op de band leggen en ook hier benoemen we de spullen. Zo leer je kind ook weer nieuwe of bekende woorden.

Eenmaal alles ingeladen en betaald, dan gaan we naar de auto en Kian laten we er dan nog bij zitten in de boodschappen kar. Daarna word de kar terug gebracht en loopt hij terug naar de auto.

Alleen met Kian boodschappen doen

Dit is natuurlijk weer even wat anders, vaak ben ik dan met de wagen. Op dat moment kan je niet even een boodschappen kar pakken. Wat ik meestal doe is een rijdend mandje Kian wil deze altijd vasthouden en geloof me dat ik een hele uitdaging. Ook hier benoem ik zoveel mogelijk wat ik haal en doe. Tijdens deze boodschappen sessie is Kian wel minder geduldig merk ik. Daarom dacht ik laat ik hem eens zelf zo een schattig karretje besturen. Nou dat vond hij wel wat, wanneer ik zei pak de aardappelen hij rennen en pakte een zak, legde deze in zijn kar. Nu liep ik met een wagen en was het een uitdaging maar Kian vond het leuk. Na een tijdje was hij er klaar mee, daar liep ik dan.

Het is gelukt en soms denk je hoe ga ik dit nou weer doen. Maar ik zeg altijd gewoon doen en dan zie je wel hoe iets uitpakt.

Ik vond boodschappen doen altijd een moment met ons gezin, dit was erg leuk en wij gingen dan ook altijd mee. We vonden het gezellig en leuk. Dit hoop ik ook mee te geven aan Kian.

xxx
Amanda


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.