zaterdag 30 juli 2016

Restaurant Zefyros Ridderkerk ( Grieks )


Vorig weekend zijn wij een weekendje weg geweest in eigen land maar op een plek waar we samen nog niet waren geweest namelijk Ridderkerk. Ik boekte dit tripje eigenlijk om zaterdag in Rotterdam te gaan winkelen maar wat bleek Ridderkerk een leuke plaats te zijn. Na de eerste avond in ons hotel te hebben gegeten waren we voor de tweede avond op zoek naar iets anders. Na wat gegoogle kwam ik terecht bij restaurant Zefyros in Ridderkerk. Inmiddels was het al een uur of 5 dus besloten wij even te bellen om te kijken voor een tafeltje rond 8 uur. Dit was geen probleem dus wij vertrokken richting Ridderkerk.


Het restaurant ligt gelegen op een plein waar meerdere restaurants zich bevinden maar zeer rustig is. De parkeergarage heeft een dagtarief van €5,- dus dat is super betaalbaar maar als je voor nop wilt staan moet je de straat er tegenover pakken. Eenmaal aangekomen op het plein zagen we meerdere terrassen maar was het voor ons niet duidelijk welk terras bij restaurant Zefyros was dus liepen we het restaurant maar in. Bij binnenkomst werden we heel hartelijk verwelkomt en mochten we zelf een plekje uit zoeken. Wij besloten op dat moment bij het raam te gaan zitten zodat we een rustig plekje hadden. 


Een groot pluspunt die je nog bij vele Griekse restaurants ziet is dat je direct een mandje met brood geserveerd krijgt wat je niets kost. Dit vind ik zo gastvrij hier kunnen nog velen restaurant van leren. Wij kregen ons drankje uitgeserveerd en daarna werd ons gevraagd of we al een keuze hadden gemaakt. Jasper en ik besloten om beide voor het zelfde te gaan namelijk een Carpaccio vooraf en een Ouzo mix als hoofdgerecht. Bij de Ouzo mix kreeg je gyros, souvlaki, varkenshaas en souzoukaki. Gyros en varkenshaas spreken voor zich maar een souvlaki is een spiesje met vlees en de souzoukaki is gekruid gehakt in een vorm van een burger. 


Het voorgerecht was top met een verfrissende basilicumdressing waardoor de carpaccio goed tot zijn recht kwam. Er werd op ons goed gelet wanneer ons drinken op was en dit kun je heel vervelend vinden of juist heel fijn. Wij vinden het fijn omdat je dan niet zelf erom hoeft te bedelen. Na het voorgerecht werd netjes gevraagd of we nog even wilden wachten tot het hoofdgerecht maar die mochten ze van ons serveren. Na een minuut of 15 hadden wij ons hoofdgerecht en wat een flinke portie was. Ik las namelijk vooraf dat de porties niet zo groot waren maar dit vond ik echt een prima goed gevuld bord. Op het hoofdgerecht heb ik wederom helemaal niets op te merken alles was lekker mals en goed gekruid. Als bijgerecht werd er friet en een salade geserveerd. 


Na een hoofdgerecht hoort natuurlijk ook een dessert dus besloot ik om voor de brownie te gaan. Vergeleken met alles wat we hiervoor hadden gehad viel deze een klein beetje tegen omdat het voor mijn gevoel was dat ik een reep pure chocolade aan het eten was. Het ijs daarin tegen wat er bij was geserveerd zorgde er wel weer voor de het contrast iets minder zwaar werd maar toch.

Ben je in de buurt van Ridderkerk of Rotterdam en wil je ergens lekker en betaalbaar eten ga dan zeker even langs restaurant Zefyros. Het personeel is top, de ligging en het eten wat wil je nog meer.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.