dinsdag 25 oktober 2016

Bezoek aan de Bieb in zaandam #boekstart

Wij gaan elke 3 weken naar de bibliotheek om nieuwe boekjes te gaan halen voor Kian. Piet gaat meestal even snel tussen door. Maar zo nu en dan gaan we met zijn drietjes en maken er een uitje van. Kian gaat mee en kan dan lekker rond spelen en wij kiezen wat boekjes uit. Soms komt Kian zelf met boeken aan gewandeld.

We stapte op de fiets en gingen richting de bibliotheek. Daar eenmaal binnen ging Kian zijn jas uit en hij rende naar de kinderhoek. Eerst met papa de oude boeken terug brengen. Dit is een erg leuk systeem er gaat een la open je schuift hem er in en via een loopband gaat het naar een sorteer ruimte.

Daarna is het zoeken naar leuke boeken, omdat ik in de kinderopvang werk zie ik al wat sneller leuke boeken die ik ook leuk vind om voor te lezen op mijn werk.

We zochten ons gek naar wat leuke herfstboeken maar deze waren al allemaal weg. Maar genoeg boeken om uit te kiezen.

Eenmaal 6 boekjes uitgekozen was het tijd om ze te gaan lenen, ook hier help Kian mee met scannen en hup de tas in en weer naar huis.

Via boekstart zijn wij in contact gekomen met de bieb, zelf ben ik geen lezer maar voorlezen vind ik erg leuk.
We lezen elke avond voor het slapen gaan een verhaal voor en ook in het weekend beginnen we met het gezin in bed met boekjes lezen.
Kian is gek op boeken en "zelf" lezen en zo houd je het lekker afwisselend voor elkaar en kan je veel aanbieden aan je kind.

Ik ben een voorstander van voorlezen en dit dan ook veel en regelmatig te doen.

Gaan jullie wel eens boeken lenen?

xxx
Amanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.