zaterdag 12 november 2016

Terugblik op een jaar als getrouwd stel!


Als de dag van gisteren weet ik nog precies het moment dat wij elkaar het ´JA´ woord gaven. Een lach maar misschien van binnen wel een kleine traan van alle emoties die het met zich meebrengt. Het was een grote stap die wij namen want het is gelijk iets definitiefs maar voor ons was het echt de juiste stap. Sinds wij als de heer en mevrouw Leeflang door het leven gaan is onze relatie ook alleen maar sterker geworden. We zijn gewoon simpel gezegd voor elkaar gemaakt en daar komt niet zo snel iets tussen.

Natuurlijk blijf je nog wel eens meningsverschillen hebben, ja ook als je getrouwd heb maar het voelt toch op één of andere gekke manier anders. Wij gaan ervan uit dat we samen oud gaan worden en natuurlijk weet je dat nooit maar dat is wel zeer zeker de bedoeling. Met deze gedachten merk ik aan mezelf dat je ook wel iets meer van de ander kan hebben omdat de liefde groot is en veel kan hebben.

De eerste maanden kon ik het nog niet echt bevatten dat mijn achternaam veranderd was en overal bleek ik ook Zeeman neerschrijven. Natuurlijk heet ik ook nog steeds Zeeman omdat ik hiervoor heb gekozen maar overal sta ik in principe nu ingeschreven als mevrouw Leeflang-Zeeman. Het is dus ook heel erg normaal dat je gewoon Leeflang gebruikt in plaats van Zeeman maar daar kon ik echt niet zo gemakkelijk aan wennen. Inmiddels zijn we nu een jaar verder en is het voor mij vanzelfsprekend om mezelf Chantal Leeflang te noemen als ik zakelijke dingen moet bespreken en daarvoor mijn naam achter te laten. Zoals jullie misschien hebben gelezen zit ik nu ook al een halfjaar in mijn nieuwe functie en zij kennen mij niet beter als Chantal Leeflang dus zij stonden er juist laatst raar van te kijken dat Zeeman mijn meisjesnaam is. Ik heb daarvoor bewust voor gekozen want mijn achternaam is iets wat ik vanuit mijn ouders heb gekregen en waar ik trots op ben!

Momenten van spijt heb ik absoluut niet gehad en misschien heb ik wel eens in een ruzietje met Jasper gezegd was ik maar niet met jou getrouwd maar dat is dan puur uit boosheid. Ja, een ruzietje of meningsverschil blijft gewoon ook als je getrouwd bent want dat hoord er gewoon bij. Als je spijt zou hebben dan heb je zoiezo al de verkeerde beslissing genomen en kun je beter zo snel mogelijk er mee stoppen en dat willen wij zeker niet. Néé wij zitten namelijk zelfs al na te denken aan de volgende stap en dat is onze kinderwens. Die van mij is al een hele tijd groot maar van Jasper word het ook met de maanden groter. Een kind is dus welkom maar moet je natuurlijk wel gegund zijn dus als het zover is dan krijgen jullie het echt wel te horen maar nu is dat nog niet het geval.

Het was een druk jaar met vooral veel veranderingen en drukte aan mijn kant in verband met mijn nieuwe functie maar als je dan een man naast je hebt staan die je steunt komt alles wel goed. Wij laten elkaar nog steeds vrij en dat is toch wel heel erg belangrijk. Zo nu en dan komt zijn beste vriend een gehele dag hier gamen en dat vind ik prima, daarin tegen ga ik ook vaak genoeg een dagje weg en hoor ik hem daar ook nooit over klagen. Wij hebben genoeg tijd samen en je moet je vrienden nooit in de steek laten want deze horen er ook bij.

Vandaag gaan wij de bruidstaart aansnijden die wij een jaar lang in de diepvries hebben bewaard. Zou hij nog steeds zo lekker smaken of is het echt oude cake. Ik vind het reuze spannend maar jullie lezen en zien hier binnenkort meer over. Wij gaan vandaag heerlijk van elkaar genieten om nog velen jaren samen te zijn!

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.