maandag 23 januari 2017

Brief aan.....de winter

Vandaag iets nieuws, ik bedacht me dat eens leuk zou zijn om denkbeeldige brieven te gaan schrijven aan o.a seizoenen, feesten, dingen. Een brief die je zou schrijven naar een persoon, maar nu naar iets wat geen antwoord terug kan geven. Misschien iets zweverig en je zal denken die is gek, maar neem het met een knipoog en ga gezellig lezen.

Lieve Winter,

Wat ben je mooi als je echt koud bent, de wereld kleur je wit en met een mooi zonnetje erbij ben je op het mooist.
Je zorgt helaas ook voor veel leed we moeten auto's schoon krabben en dat vinden we niet altijd fijn.
En dan nog te spreken over dat je ervoor zorgt dat mijn haar een hel word klitten en statisch haar is orde aan de dag en ik vervloek je op dat moment.

Eenmaal buiten geniet ik weer van je, o winter wat ben je mooi. Het is dat wel koud als het vriest, maar ik word er vrolijk van en zeg tegen mezelf heerlijk even een frisse neus.

Dankzij jouw pakken we ons in met mooie mutsen, sjaals en wanten. Als je dan ook nog zo nu en dan wat sneeuw laat vallen zorg je voor liefde en haat. We houden van sneeuw als we vrij zijn, maar wanneer we op pad moeten willen we het liever niet. Maar door de sneeuw maak je de wereld net nog even mooier. De kinderen hebben pret, maken sneeuwpoppen en gooien met sneeuwballen. 
Ouders genieten van hun kinderen, daarna naar huis voor een lekker bakje warme thee en soms een warme chocolade melk.  

Zodra de eerste bloembollen omhoog komen hoor je iedereen alweer je vriend de lente roepen, maar ik hoop nog even dat je blijft winter. 

Ik geniet nog even van die mooie witte ijzige wereld die je maakt. 

groet,
AmandaGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.