donderdag 27 juli 2017

Ikea Pax kast samenstellen


Daar liepen we een paar weken geleden in de Ikea om even te kijken naar kledingkasten. Ja, wij wonen inmiddels twee jaar in ons huisje maar hebben eigenlijk geen kledingkasten. Oké wel ingebouwde kledingkasten met hanggedeeltes maar wij beide vinden het fijner als er een deel van je kleding opgevouwd in de kast ligt. We merkten dat we daardoor ook op een gegeven moment in de knoei kwamen te zitten met waar we onze kleding kwijt moest dus vandaar de keuze even een bezoekje aan de Ikea. 


In eerste instantie bekeken we eerst de standaard kledingkasten die al samengesteld zijn bij de Ikea maar mijn oog bleef toch hangen op de Ikea Pax kasten. Na een kwartier rond gewandeld te hebben bij het gedeelte van de Pax kasten zijn we achter een computer gedoken en zijn we begonnen met het samenstellen van onze Ikea Pax kast. Wat een keuze maar na wat hulp van één van de medewerkers konden we goed aan de slag. Wij besloten om twee gedeeltes te nemen waarvan één hang en één lig. Nu zul je misschien denken maar je was net nog zo negatief over het hanggedeelte? Jurkjes, blousjes en kreukelshirtjes moeten gewoon op een hangertje en vandaar onze keuze. We besloten om onderaan het hang gedeelte een lade te nemen voor sokken/ondergoed. Het lig gedeelte kreeg 5 planken zodat we ook ons beddengoed daar kwijt konden.

Voor je het weet heb je een kast in elkaar gezet maar dan komt nog het totaal plaatje want welke kleur kast, willen we een spiegeldeur en hoogte/diepte. Zelf wilde ik graag een spiegeldeur en daar betaal je dan ook extra voor maar dat maakt de kast wel af. Wij hebben geen hoog plafond boven dus namen we qua hoogte een kast van 2 meter want ik ben ook maar 1.68 en moet er wel enigszins bij kunnen. Zo gezegd zo gedaan riepen wij een medewerker erbij en die vroeg wat wij wilde? 

- Zelf de artikelen zoeken en meenemen
- Zelf de artikelen zoeken en bezorgen
- De artikelen laten zoeken en meenemen
- De artikelen laten zoeken en bezorgen


Wij besloten voor de laatste optie te gaan omdat we bang waren dat we anders de verkeerde artikelen meenemen en dit kostte €35,- extra inclusief bezorging en dat vonden wij het zeker waard. De dag erna kregen wij hem al geleverd en hebben mijn vader en Jasper hem in elkaar gezet. De kast opzich was prima te doen maar de deuren waren nog wel even een puzzeltje maar uiteindelijk een paar uur later stond onze prachtige Pax kast in de kamer. Een onwijs goede keuze die wij hebben genomen om voor een Pax kast te gaan en ik raad dit ook iedereen aan. Het is misschien wat prijzig maar dan heb je ook echt wat!

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.