vrijdag 22 september 2017

Amanda en Pieter 1 jaar getrouwd
Vandaag zijn Pieter en ik 1 jaar getrouwd, dit noemen we een katoenen huwelijk.
Een jaar geleden waren we ons aan het klaar maken voor onze bruiloft. Een bijzondere dag op onze manier. We hebben het gevierd klein maar met iedereen om ons heen die dichtbij ons staan.
Ja en hoe voelt dat nou getrouwd, nou geloof me niet anders dan ervoor. Tuurlijk draag je een ring(als je daar voor hebt gekozen) maar verder noem ik pieter vaak nog mijn vriend en gaat nu pas langzaam "MAN" steeds vaker mijn mond uitkomen.
We zijn nog steeds gelukkig met ups en downs, maar dat heeft iedereen.

Een katoenen huwelijk
De term katoenen huwelijk wordt gebruikt voor een bruidspaar dat 1 jaar getrouwd is. Vroeger was het heel normaal om aan elk huwelijksjubileum een stof toe te kennen. Het 1-jarige huwelijksjubileum kreeg in deze lijst de naam van katoen toegekend. In Nederland was het zo rond 1950 gebruikelijk om elkaar op het katoenen bruiloftsfeest een cadeau te geven dat was gemaakt uit katoen, zoals kleding van katoen.

Vandaag moeten wij gewoon werken, maar de taart zal wel de vriezer uit komen. Deze zullen wij dezelfde avond nog eten(als het nog lekker is) en proosten op ons 1 jarig huwlijk.

xxx
Amanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.