maandag 30 oktober 2017

Koffiemomentje - Cappuccino


Vanaf vandaag zal er elke maandag een #koffiemomentje op onze blog online komen. Zoals in mijn vorige artikel te lezen was ben ik een nieuwe uitdaging aan gegaan en barista geworden. Dit betekend dat ik de hele dag door heerlijke koppen met koffie mag zetten. Er is alleen zoveel diversiteit dat ik graag een aantal met jullie wil bespreken en vandaag beginnen we met de cappuccino.

In de maand dat ik nu bij mijn nieuwe baan werk durf ik wel te zeggen dat de cappuccino de meest gevraagde koffie is. De cappuccino is natuurlijk ook een koffie die voor vrijwel iedereen wel geschikt is omdat het niet alleen uit koffie bestaat maar ook een hele hoop melk/schuim. De naam cappuccino komt oorspronkelijk van Kapuziner Kaffee. Deze naam is ontstaan uit een wirwar van koffiesoorten in het Oostenrijkse Wenen. In Wenen schenkt men de koffie meestal met hete melk, al dan niet opgeschuimd. Wat algemeen bekend is al cappuccino, noemt men in Wenen een melange.

Bereidingswijze van een cappuccino:

- 1/3 espresso
- 1/3 melk
- 1/3 schuim

Een cappuccino bestaat dus uit 3 gelijke delen en word over het algemeen bereid met volle melk. Volle melk zorgt namelijk voor het juiste schuimlaagje door de vetten die erin zitten en dat wil de klant natuurlijk zien een goede schuimlaag. Natuurlijk kun je varieren in je melk keuze zo is dat ook bij ons. Buiten de volle melk hebben wij soja en kokosmelk en je verbaasd je hoe veel hierom gevraagd word. Zelf vind ik de volle melk veel beter schuimen dan één van deze soorten maar ze schuimen absoluut wel als je goed begint met het opschuimen. Magere melk of lactose vrij is wel een stuk lastiger want het schuimt in eerste instantie wel maar zakt heel erg snel in en dat is toch niet wat je wilt met een cappuccino.

Met een cappuccino kun je ook een hele boel kanten op wat betreft hartjes, blaadjes etc. maar die hoeven wij niet te serveren bij onze klanten. Ik zit er wel over na te denken om met de tijd zo'n cursus te gaan volgen omdat het wel net iets extra's geeft aan je cappuccino. Heb je nog vragen over de cappuccino of wil je een bepaalde koffie behandeld hebben laat het dan hieronder weten!

Liefs Chantal


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.