maandag 20 november 2017

Koffiemomentje - Latte Macchiato


Iets later dan gepland maar hier het tweede koffiemomentje en wel de Latte Macchiato! Als tweede meest aangevraagde koffie op mijn werk is de Latte Macchiato. Je kunt de Latte Macchiato best vergelijken met een grotere variant van de cappuccino. De verhoudingen zijn alleen iets anders maar het grootste deel draait het net als de cappuccino om melk. Om koffie te leren drinken is de cappuccino zeker wel geschikt omdat je een vleugje koffie proeft.

Een Latte Macchiato is een koffiedrank die bestaat uit laagjes van melk en espresso. Latte betekent melk en macchiato staat voor gevlekt. Het vlekje ontstaat als er op de juiste wijze een shot espresso aan de melk wordt toegevoegd. De Latte Macchiato veronderstelt ook de aanwezigheid van melkschuim, eerder dan gewoon warme melk. De laagjes bij een Latte Macchiato zijn cruciaal. Zo hoor je duidelijk de shot espresso te zien zweven midden in het glas.

Bereidingswijze van een Latte Macchiato:

- 1 shot espresso
- Opgeklopte melkschuim na de hoeveelheid in je glas past

Bij een Latte Macchiato is het erg belangrijk dat je de melk goed opschuimd omdat je bij een Latte Macchiato wilt dat je heerlijk het schuim kunt oplepelen. Hierbij word daarom het liefst ook gewerkt met volle melk door de vetten die erin zitten maak je het juiste schuimlaagje. Overigens is het zeker ook mogelijk om andere melksoorten te gebruiken en geeft de Latte Macchiato een extra twist. Zo maak ik ze regelmatig met sojamelk of kokosmelk.

Om een Latte Macchiato wat spannender te maken kun je ook een heerlijke siroop toevoegen zoals karamel, vanille of hazelnoot. Het schuimlaagje kun je afwerken met een beetje cacaopoeder of kaneel. Zo kun je dus je Latte Macchiato helemaal eigen maken waardoor het een speciale koffie word en het ziet er ook nog eens leuk uit. Heb je nog vragen over de Latte Macchiato of wil je een bepaalde koffie behandeld hebben laat het dan hieronder weten!

Liefs ChantalGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.