zaterdag 18 november 2017

Nieuwe baan als Barista


Soms maak je in je leven keuzes waar je later toch niet helemaal achter staat en zo had ik dat ook bij mijn vorige baan. Al een geruime tijd voelde ik me niet helemaal meer op mijn plek waardoor ik dagelijks met tegenzin naar mijn werk ging en dat is absoluut geen goed teken. Vanaf kleins af aan wou ik de horeca in maar nadat ik op de Hotelschool had gezeten kwam ik op een punt dat ik het toen toch echt niet meer wou. Hierdoor besloot ik om in de detailhandel te gaan werken maar het gemis naar de horeca werd met de dag groter en dan moet je een knoop doorhakken.

Zo gezegd, zo gedaan want ik werk inmiddels al twee maanden als Barista in een leuk koffiebarretje. Binnen een week was alles geregeld en kon ik aan de slag gaan. Tot op de dag van vandaag ben ik zo blij met deze beslissing want voel me een stuk gelukkiger en ga absoluut NIET meer met tegenzin naar mijn werk. Enige puntje was dat ik van vier dagen werken nu naar vijf dagen ben gegaan waardoor ik niet meer mijn vrije donderdag heb maar daarin tegen wel elk weekend vrij. Oja en vergeet daarbij ook niet alle feestdagen! Dus néé je hoort me niet klagen want heb hier natuurlijk zelf voor gekozen. 

Ik voel dat dit de plek is waar ik thuis hoor! Mijn klanten verblijden met een heerlijke koffie, lekkere koek of een broodje. Vandaar dat ik mijn nieuwe passie voor het bereiden van koffie ook graag met jullie wil delen vandaar de koffiemomentjes die ik online plaats. Ik bespreek de koffiesoorten die ik verkoop en leg de bereidingswijze uit. Vragen zijn natuurlijk ook altijd welkom! Wie weet zal ik in de toekomst ook filmpjes over het onderwerp koffie maken maar voor nu houden we het even bij het schrijfwerk. 

Er zijn altijd mensen die het een risico vinden om in deze tijd te switchen van baan maar waarom ongelukkig door het leven gaan zonder een risico te nemen? Nee ik neem dit risico wel en zit voorlopig tot eind september goed en daarna zien we vanzelf wel of ik blijven mag. 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.