woensdag 22 november 2017

Voorbereidingen CenterParcs de Huttenheugte 2017


Het is weer bijna zover ons jaarlijkse weekje naar CenterParcs met de familie. Dit jaar vertrekken wij richting Dalen voor CenterParcs de Huttenheugte. Sinds dat de kleine man van Amanda en Pieter geboren is vieren wij sinterklaas in dit weekje en dat word steeds leuker hoe ouder hij word. Dit jaar hebben wij voor de volwassenen het dobbelspel waarbij we leuke en grappige cadeautjes hebben gekocht en hier om heen spelen. Maar voordat je kan genieten van zo´n heerlijke week moet je natuurlijk eerst even het één en ander voorbereiden.

1. Schema maken voor het avondeten + eventueel dag weg

Wij genieten altijd wel goed van zo´n weekje weg en dat betekend veel uiteten en lekker samen zijn.

- Vrijdag beginnen we met een makkelijke dag en dat is een patatje of een pizza
- Zaterdag vieren wij sinterklaas en gaan we gourmetten
- Zondag eten we op het park bij het dinerbuffet
- Maandag eten we op het park bij het Italiaanse restaurant
- Dinsdag gaan wij naar een all you can eat restaurant
- Woensdag eten we op het park bij het dinerbuffet
- Donderdag eten we op het park bij het Grillrestaurant

Het eten in de restaurants op het park boeken en betalen wij vooraf zodat we deze kosten al betaald hebben. De overige avonden worden betaald vanuit onze huishoudpot. Verder zit Plopsaland ook tegen het park aan en daar hebben wij ook al kaarten voor dit mede doordat ik deze had gewonnen via de Postcodeloterij. Leuk voor die kleine man!


2. Huishoudpot

Aangezien wij met meerdere gezinnen in één huisje zitten hebben wij een huishoudpot waar wij een bepaald bedrag inbrengen waarvan er onder andere boodschappen gehaald worden. Dit geld word ook gebruikt voor de drankjes tijdens het uitgaan of op de dagen dat wij het eten nog niet geboekt hadden. Dit betekend dus als we even gezellig ergens zitten dat er niet allemaal portemonnees getrokken hoeven worden want één betaald.

3. Inpaklijstje maken voor de koffer

Amanda schreef van de week al een artikel over het maken van lijstjes maar voor een vakantie doe ik dat zeker ook. Afvinken wat al in mijn koffer zit en wat ik eventueel nog zou moeten kopen. Zo weet je zeker dat je niks vergeet mee te nemen al gebeurd het ook wel eens dat ik alsnog wat ben vergeten hoor. Overigens begin ik vaak al een week van te voren zodat ik al lekker in de stemming kom.


4. Dagplanning maken voor de dag van vertrek 

Wij lunchen altijd op de dag dat wij vertrekken bij een van der valk in de buurt van het park waar wij verblijven. Hier begint onze vakantie dan ook altijd direct goed omdat je dan gezamenlijk lekker aan het genieten bent. Dit jaar hebben we ook besloten om de avond ervoor ook heerlijk met zijn allen uiteten te gaan zodat we die bende thuis niet meer hebben.

5. Alles in huis op orde hebben

Het is niets erger dan dat je thuis komt met een stoot was en er staat nog een volle wasmand. De dagen voor vertrek was ik altijd alles weg zodat er alleen nog kleding lig van de avond voor vertrek en een paar handdoeken. Verder je huis netjes is absoluut ook heel fijn!

Nog een paar nachtjes en dan mogen we weer heerlijk genieten van een rustig weekje CenterParcs!

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.