donderdag 16 november 2017

Waarom lijstjes maken zo werkt voor mij?!?

Vandaag ik het eens hebben over het volgende; lijstjes maken.

Ik maak als het even kan voor alles een lijstje, zo maak ik elke een boodschappen lijst met daarin ons week menu in verwerkt. Dit geeft rust en regelmaat. Elke dag na het werk weten we wat we eten of moeten maken.
Ik merk dat dit rust geeft, zo hoef je op de dag zelf niet nog eens te  bedenken wat zullen we gaan eten.
Verder schrijf ik echt alles op mijn lijstje voor dat we gaan boodschappen doen. Dus ook alle standaard boodschappen. Zo vergeet je niks en word je minder snel afgeleid om "onnodige" boodschappen te halen.

Als tweede ben ik ook echt een type dat lijstjes heeft voor we op vakantie gaan. Ik maak zelf een heel systeem. Zo heb ik een lijstje voor Kian, Algemeen en mezelf.
Voor alles zet ik bolletjes zodat ik die kan inkleuren als het in de tassen/koffers zit. Als dit erin zit zet ik een streep erdoor heen. Dan ga ik ook nog een keer alles globaal langs, zo weet ik zeker dat ik niks vergeet.


Nu is het zo dat Kian in december jarig is en heb ik op lijstje.nl een lijstje gemaakt welke cadeaus ervoor hem gekocht kunnen worden.
Verder heb ik daarnaast nu een lijstje voor schoencadeaus, kerstcadeaus en voor het sint spel. In deze drukke maanden heb ik altijd zoveel dingen te gelijk en zo houd ik overzicht en komt het elk jaar weer goed.

Ben jij ook van de lijstjes maken? en zoja waarvoor dan?

XxX Amanda
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.