donderdag 21 december 2017

Gourmetvlees bij de supermarkt of slager voor het kerstdiner?


Gourmetten hoeft natuurlijk niet alleen met de feestdagen maar een groot gedeelte van Nederland doet dat toch wel één van de dagen. Zelf heb ik de mazzel dat ik beide dagen aan een gourmetstel of steengrill zit maar dat is toch alleen maar gezellig? Tijdens deze dagen liggen de supermarkten daarom ook vol met een groot assortiment aan mini vlees of een gourmetschotel. Waar gaat jouw voorkeur uit?

Tijdens de feestdagen kiezen wij als familie altijd om langs een slager te gaan en dit jaar hebben wij gekozen voor een halal slagerij (www.kaddour.nl). Nu vraag je je misschien af waarom, heeft dit een speciale reden? Néé want we kiezen over het algemeen altijd een keurslager in de buurt maar dit jaar kiezen we iets anders. We hebben hier al vaker ons vlees weg gehaald dus we weten dat het van goede kwaliteit is en heerlijk gekruid. De feestdagen pakken wij dus wel iets meer uit om naar een slagerij te gaan maar mijn tweede kerstdag ziet er daarin tegen weer anders uit.Mijn schoonouders kiezen voor gourmetpakketten en deze halen zij altijd bij de Lidl of Albert Heijn. Eerlijk gezegd zit er echt prima vlees op deze pakketten maar ik ben nogal een kieskeurig meisje en dan is de keuze vaak nihil. Geef mij maar een varkenshaasje, biefstukje of een gemarineerd kipfiletje en dan is mijn avond prima. Ik hoef geen slavinken, worstjes of speklappen. Natuurlijk heb je verschillende prijsklasse van een normale gourmetschotel tot een luxe waarbij de keuze divers is.

Néé dan kies ik toch nog liever voor de mini's die ook volop te verkrijgen zijn. Tegenwoordig is er tijdens de feestdagen zo'n breed aassortiment mini's van zigeuner schnitzel tot een Duits biefstukje. De supermarkten spelen hier echt goed op in want ook aan de kleintjes word gedacht met aardappeltjes in een vorm van een ster of mini pannenkoekjes. Zo kun je je eigen gourmetschotel maken met alle dingen die de mensen die je lief hebt lekker vinden. Want geef toe er is altijd één soort vlees in een gourmetpakket die iedereen vermijd.


Hoe vier jij de feestdagen? Met familie, vrienden, schoonfamilie of misschien wel alleen. Gaan jullie dan ook gezellig aan tafel zitten en gourmetten of doen jullie wat anders? Laat het maar weten hieronder wij zijn heel erg benieuwd.

Alvast fijne feestdagen!
Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.