maandag 18 december 2017

Koffiemomentje - Lungo


Als een barista werk je met een espressomachine waardoor je altijd gebruik maakt van espressobonen waardoor een normale koffie altijd net even iets sterker smaakt dan die je misschien gewend bent. Als een klant bij mij vraagt of een koffie maak ik een lungo maar wat houdt een lungo precies in?

Een caffé lungo is Italiaans voor een "lange koffie". Dit komt door de tijd die door een espressomachine benodigd is om een espresso te maken. Een lungo krijgt over het algemeen tweemaal zo veel water dan dat gebruikt word bij een espresso. Een normale espresso kost 18 tot 30 seconde aan extractie in een klein kopje of een shot glas. Een lungo daarin tegen heeft tot een minuut extra nodig en een groter kopje omdat er natuurlijk meer koffie uit de machine komt. Een lungo is rijker van smaak maar ook bitterder, omdat het extra hete water door de gemalen koffie gaat en dus meer van de slechte oplosbare componenten, die normaal niet in een espresso eindigen, meeneemt.

Voor iemand die dus niet van een sterke bak koffie houdt adviseer ik altijd wel om een scheutje melk en wat suiker toe te voegen om de balans weer terug te vinden.

Liefs Chantal


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.