woensdag 13 december 2017

Negativiteit omzetten naar iets positief


Ik hoor het vaak om me heen dat ik snel van iets negatiefs iets positiefs maak. Waarom omdat ik heb gemerkt de laatste jaren dat het leven te kort is om bij de pakken neer te gaan zitten.

Tuurlijk mag je stil staan bij het geen wat op dat moment "negatief" is maar ik merk dat ik er beter mee op kan gaan als ik meteen denk; oke en nu!!!

Ik jank even of ben heel boos, maar wat ik dan snel probeer is te gaan denken waarom gebeurt dit en hoe kan ik ervoor zorgen dat ik dit probleem een plekje kan geven of kan oplossen.
Sinds dat ik dit doe merk ik dat ik gelukkiger ben en sneller om kan gaan met negativiteit.
Ben een onzekere jonge vrouw en door deze manier van handelen merk ik dat de onzekerheid weg ebt. Het verdwijnt nooit maar het helpt zeker.

Als ik kijk naar vorig jaar dat we te horen kregen op mijn werk dat we andere plekken op de locatie kregen. Dacht ik eerste NEEEE!!! totdat ik bedacht maar misschien heb ik dit wel nodig om eens te laten zien wie ik ben, wat ik echt kan en dat ik er ook mag zijn.
Ik ben een volwaardige pm-er en dat mag ik eens laten zien ook. Ik ging met volle moed half oktober vorig jaar van start op de vve groep na bijna 10 jaar op 1 dezelfde groep gewerkt te hebben. Daar was ik gelukkig en had ik ook plezier in mijn werk. Maar ik merkte dat ik deze stap nodig had om verder te groeien als persoon en collega.
eenmaal een jaar later denk ik ja dit had ik nodig naast de vve groep sta ik in de middagen op de BSO, dit is voor mij de juiste combinatie voor nu. Ik ga nog steeds met veel plezier naar mijn werk.

Ook geloof ik niet in toeval en ben ik ervan overtuigd dat de dingen die gebeuren hoe vervelend het op dat moment ook kan zijn er weer iets positiefs uit voortkomt. Vaak merk ik dat het toch is omdat ik nog niet klaar ben om juist die stap te nemen en ik nog wat moet leren of genieten van het moment of de dingen om me heen.

Dit doet me denken aan dat ene moment dat ik iets te horen kreeg waar ik had gehoopt op een ander bericht. Op dat moment had de juiste steun en besefte dat ik best verdrietig mocht zijn maar dat ik daar niks mee op loste en bedacht een plan en met dit plan ben ik nu druk bezig en hoop na het uitvoeren van dit plan ik dan beloont word met een positief einde.

Terwijl ik dit tik was Kian vandaag ziek, wat was ik blij om vrij te zijn lekker voor mijn eigen kind zorgen. Tuurlijk baalde ik dat alles onder gespuugd werd en bleef wassen en dweilen en poetsen. Maar ik kon ook genieten van een jongen van 3 jaar oud die lekker bij me kwam liggen en samen een moment te hebben. En dan vergeet je snel de nare dingen die gebeuren.

Positiviteit is iets waar ik steeds meer gebruik van probeer te maken, want met negativiteit kom je nergens en blijf je stil staan.XxX Amanda
Waar de ene deur dicht gaat, gaat een andere deur weer open. 

 1 opmerking:

  1. Ik ben trots op je hoe je alles doet je bent een mooi persoon en een hele lieve mama dikke kus ma

    BeantwoordenVerwijderen

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.