dinsdag 2 januari 2018

Koffiemomentje - Flat White


Tijdens mijn jaren op de hotelschool heb ik een hoop koffiesoorten leren kennen maar een Flat White kon ik mij helemaal niet meer herinneren. De eerste keer dat ik deze ook als vraag kreeg ben ik serieus gaan googlen naar hoe hij gemaakt werd en hoe hij er ├╝berhaupt uitziet. Een coffee-to-go is dan altijd nog het fijnste omdat je dan niet hoeft te letten op het uiterlijk maar deze werd in de koffiebar zelf besteld. Inmiddels ben ik al wat Flat Whites verder maar ik neem je graag mee in deze wereld.

Een Flat White is een op espresso gebaseerde koffie. De Flat White wordt bereid met gestoomde melk met kleine bubbeltjes en een fluweelachtige consistentie heeft die je giet over een dubbele espresso. De melk wordt net iets korter opgeschuimd dan dat je zou gebruiken voor een cappuccino.

Bereidingswijze Flat White:

- Dubbele shot espresso
- Dubbele shot melk
- Dun laagje schuim

Een Flat White serveer je ook in een glas en is een sterkere koffiedrank dan een normale latte. Wat ik merk in de koffiebar is dat een Flat White veel wordt gedronken onder de mensen die een espresso misschien net even te sterk vinden. Doordat er warme melk wordt toegevoegd krijg je een iets subtielere smaak maar toch nog wel erg aan de sterke kant. Gebruik dus absoluut niet teveel schuim want dan maak je er meer een latte macchiato van met een dubbele shot. Herkenbaar bij een Flat White is het witte stipje bovenop de koffie!

Ben jij een koffieliefhebber en dan voornamelijk espresso dan zou ik een Flat White zeker eens bestellen in een koffiebar.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.