maandag 22 januari 2018

Met een peuter naar een oogarts

Op 5 december 2017 moest ik met Kian naar het consultatiebureau. Daar ging alles goed tot de oogtest. Kian kwam niet verder en zei mama ik weet het niet... Dat moment koos ik ervoor om hem door te laten verwijzen naar een oogarts. Hier in zaandam zit een oogheelkundig medischcentrum; https://www.omczaandam.nl/

Op Donderdag 18 januari gingen wij dan naar de oogarts. Ik als moeder zijnde vond dit toch spannend. In de wachtkamer vermaakte Kian zich prima met zijn papa.
We werden naar binnen geroepen en de arts begon met simpele maar leuke speelse testen.
Zo kreeg Kian een 3d bril op en moest vanaf een boek dieren vast pakken. Daarna kregen we de officieel oogtest met de standaard plaatjes

Ze vroeg eerst aan Kian of hij de afbeeldingen wilde benoemen, daarna ging ze verder weg staan en kreeg kian de bril op met 1 afgeplakte kant. Ze ging heb testen en hij deed goed mee.

Daarna was het tijd voor de DRUPPELS iets waar ik veel nare dingen over had gehoord. Kian zat vanaf het begin bij mij op schoot. Ik had ter voorbereiding zelf een boekje over de oogarts bij de Bibliotheek geleend; ik hoef geen bril
Maar elke keer als het over de druppels ging werd kian boos en zei ik wil dat niet mama.
In de ochtend voor de test heeft mijn moeder een oplossing bedacht en dat werkte ook.
Maar toch daar zat ik en kian moest naar achter gaan liggen. De arts zegt Kian ik ga je zo druppels geven in je oog. Kijk maar eens naar het plafond wat zie je daar. Voordat Kian maar kon zeggen dat het een vis was, was de oogarts al klaar. Hij gaf geen kik.
Daarna moest ie even wrijven in zijn ogen en stond het half uurtje wachten voor ons klaar.
Na een half uur werden we naar binnen geroepen.

Daar kreeg Kian nog meer leuke testen die op een speelse manier werden gebracht.

We kregen de uitslag en ik schrok. De tweede arts komt kijken en die moest het nog na kijken. Is een normale dubbele check.

Daarna kregen we een papier mee met de waardes.
Kian moest een bril, dat werd duidelijk. Dus wat we meteen zijn gaan doen is naar Hans anders gegaan en brillen aangeschaft. Nu begin februari krijgt Kian een bril.

Kian vond het een groot feest en bij mij moest het toch even landen. Hier over binnenkort een aparte blogpost. Daarna zijn we lekker naar de Mac Donalds geweest om te dag leuk en luchtig af te sluiten.

Wat is jullie ervaring met oogtesten/oogartsen?

XxX
Amanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.