maandag 26 februari 2018

De struggles van het huishouden: Opruimen!!

Vandaag lanceer ik een nieuw onderdeel op onze blog;
Ik ga het hebben vandaag over iets wat me steeds meer bezig houd. En dat is opruimen!!
Nu moet ik toegeven ik ben een rommelkont en stoor me niet snel aan rommel, maar de laatste tijd merk ik dat ik een opruimt huis of ruimte fijner vind en daar ook meteen wat mee wil doen.

Maar dit is ook meteen iets wat ik uitstel. Mijn woonkamer is aardig op orde, en daar heb je het al ik zou willen dat het elke dag opgeruimd is.
Het opruimen is gewoon een ding als je je eigen huishouden hebt. Wanneer je thuis woont heb je alleen een kamer die je moet opruimen. En dit was altijd al een groot issue.. Ja ik ben geen opruimmiep, en zal dit zeker ook niet worden. Wat wil ik dan wel!!!

Ik zit nu in de computerkamer en in mijn hoofd zit ik met onze zolder...Want mensen wat is dat een bende geworden in de afgelopen 4 jaar dat wij nu hier in dit huis wonen. Vier jaar geleden kwamen we hier wonen en toen zeiden we tegen elkaar ; nou als we die zolder vol gaan krijgen is dat een wonder.... Nou ik had mezelf toen nu moeten zien... We hebben zoveel spullen maar ook troep verzameld en dan te bedenken dat we in juni 2015 al hebben opgeruimd.

De stap is er nog niet, dit komt omdat ik graag een kast naar zolder wil hebben. Zodat ik meteen de spullen die ik wil houden kan opbergen. In mijn hoofd weet ik precies hoe dit er uit zal gaan zien. Nu nog eens mijn lieve man aan het werk krijgen zodat hij de kast van de computerkamer naar boven verplaatst(dit word een 10 jaren plan).

Dus de eerste stap voor opruimen zal niet de zolder worden, omdat ik de kast zelf niet kan verplaatsen. Dus zal de woonkamer een eerste stap zijn.
Ik wil graag dat het elke avond netjes is, zodat ik in de ochtend denk o wat is het lekker opgeruimd.

De keuken is aangrenzend aan onze woonkamer dus zal ik deze ook op orde moeten houden. Ik zeg nu natuurlijk alleen ik, maar ook zal ik niet verwachten van mijn man. En nu maar hopen dat hij ook lekker mee zal werken. Want ja het is toch een man.

Ook zullen we strenger op Kian moeten zijn, vaak laten we zijn speelgoed voor wat het is. Maar we zullen ook hier mee beter moeten opletten.
Afgelopen weekend weer flinke stappen gemaakt in de woonkamer, spullen anders neer gezet.
Dit gaf al meteen weer meer rust en een opgeruimd gevoel.

Ik ga nu lekker met de woonkamer/keuken aan de slag de komende tijd en zal jullie snel een update geven  of het lukt...

Hoe gaat het bij jouw thuis?
Heb je nog tips?

xxXxx
Amanda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.