dinsdag 27 februari 2018

Food - Jumbo red velvet cupcakes


Red velvet kwam opeens op nummer 1 binnen in de wereld van lekkernijen en ik merk dat het toch nog steeds best wel een ding is. Voor de mensen die niet bekend zijn met red velvet vaak is het in een vorm van een taart met de kleur rood en heeft het een topping van monchou of witte chocolade. De rode kleur hoort oorspronkelijk te komen uit rode biet maar de meeste bakkers gebruiken rode kleurstof. Een red velvet taart bestaat vaak uit karnemelk, boter, cacao en bloem. Een vrij simpel recept maar echt heerlijk in combinatie met de topping.

Zo was ik op Jumbo aan het snuffelen een tijdje terug en zag ik opeens van hun eigen merk de Jumbo red velvet cupcakes. Deze belandde al vrij snel in mijn winkelmandje om bij mijn bestelling toe te voegen. Vroeger toen mijn zus en ik nog thuis woonde bakte we regelmatig cupcakes met een Halloween thema of heel creatief met van alles en nog wat. Wij vonden dat super leuk om te doen maar voor mij was het nu daarom ook we weer echt een tijd geleden. Op zoek naar mijn cupcake tray en alle benodigdheden die ik nodig heb om daarna aan de slag te gaan.


Inhoud van de Jumbo red velvet cupcakes is:

- 1 mix voor de icing
- 1 mix voor de red velvet cupcakes
- 10 cupcake vormpjes


Extra benodigdheden zijn:

- 150 milliliter water
- 100 gram roomkaas
- 75 gram roomboter

Natuurlijk zijn een beslagkom, een mixer, een cupcakevorm etc. heel erg handig!!

Met van deze kant en klare pakjes is het super snel en gemakkelijk om cupcakes te maken. Wel vond ik 10 cupcake vormpjes wel vrij weinig ook in verhouding met de hoeveelheid beslag dat ik had. Er hadden makkelijk 12 cupcake vormpjes in kunnen zitten en daar zijn de cupcake trays op gebaseerd. Maar dat kon de pret niet drukken want hierdoor hadden we grote cupcakes!


Wat betreft de icing maak ik hem liever toch zelf in plaats van uit de verpakking maar dat is puur omdat ik de smaak niet helemaal lekker vond. Verder had ik ook geen spuitmondje in huis dus echt heel prachtig zagen ze er niet uit. Een beetje roomkaas met wat poedersuiker doet al wonderen! Verder is dit super leuk om met je kinderen te doen of als traktaties uit te delen tijdens een kinderfeestje. De smaak was voor de rest qua cupcake echt heerlijk een lichte cacao twist en ik proefde toch ook echt wat vanille, alleen voor de cupcake zou ik de verpakking nog eens kopen.

Adviesprijs Jumbo €2,49

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.