maandag 19 februari 2018

Musical - The Lion King 2018


Ik durf wel te zeggen dat ik al een groot deel van mijn leven een liefhebber ben van musicals. Zo ben ik al vrij jong begonnen met showballet waarbij je tijdens het dansen ook een stukje acteren hebt. Denk aan de musical Grease, Hairspray maar zeker ook The Lion King. Inmiddels ben ik hier al een tijd mee gestopt maar als ik terug kijk op die tijd vond ik het geweldig om te doen.

Jaarlijks komen er weer nieuwe musicals in de theaters of musicals die al eerder zijn geweest maar met nieuwe spelers. Zo is The Lion King ook weer terug van weg geweest en speelt hij in het Circustheater in Scheveningen. Ik zit al maanden en maanden te kijken naar filmpjes op Youtube maar de stap nemen om een voorstelling te boeken kwam er maar niet van. Tot een maand terug heel spontaan geboekt om een maand later al te gaan. Een musicalkaartje hangt een prijskaartje aan maar 9 van de 10 keer is het zeker het geld wel waard. Als ik dan ook een musical bezoek wil ik ook mooie plaatsen dus wij zaten in rij 13 op stoel 1 en 3.

Bij binnenkomst was ik al helemaal onder de indruk van het doek en dan moest de gehele musical nog beginnen. Om 19:30 begon de show en wauw! wat een opening wat indrukwekkend. Op een gegeven moment had ik wel een houten kont van de stoelen want eerlijk gezegd vond ik deze best tegenvallen. Ik ben zelf al wel een aantal in diverse theaters geweest maar daar zaten de stoelen heerlijk hier was je echt bij dat het even pauze was. Deze mening deelde we samen met onze mede musicalgangers naast ons. In de pauze kwamen er twee kraampjes in de zaal waar je drinken kon halen en je betaalde gewoon €3,50 per flesje drinken maargoed je bent een avond uit dus waarom niet. De tweede helft was nog mooier dan de eerste en elk stuk zorgt weer voor een lach of traan op je gezicht.

Zelf ben ik na een musical gewend dat ze nog een toegift geven maar dat was bij The Lion King niet het geval. Absoluut niet een wereldramp maar wel jammer. Je kon volop merchandise kopen maar ik heb geleerd van andere musicals dat je daar uiteindelijk helemaal niets meer mee doet dus zonde van je geld.

Ja wauw! Wij waren echt even onder de indruk van de gehele musical en bepaalde liedjes zijn nu echt favoriet geworden: Nala - Arm Land en Simba - Lang is de nacht. Het is echt de moeite waard als je een Disney liefhebber bent om deze musical te gaan bezoeken en heerlijk van te genieten. Let wel even op want parkeren is nogal een zoektocht wij stonden ongeveer 15 minuten loopafstand geparkeerd maar het is overal maar een maximale aantal minuten parkeren. Wij hebben het gegokt omdat alle parkeergarages al vol zaten maar ga op tijd en houdt het in de gaten. Oja en boek ook even een heerlijke overnachting erbij om je avond helemaal compleet te maken. Wij sliepen in van der valk Den Haag - Nootdorp waar woensdag een artikel over online komt.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.