donderdag 29 maart 2018

CenterParcs Port Zélande 2018Het was alweer 5 jaar geleden dat wij een midweek naar CenterParcs Port Zélande waren geweest en toen waren wij absoluut niet tevreden over het park. Nu vijf jaar later hebben we het toch nogmaals geprobeerd en ervaarde wij het totaal anders. CenterParcs Port Zélande is wel een park dat qua uiterlijk niet het meest overeenkomt met de meeste CenterParcs parken. Weinig groen en vooral erg gericht op het water want je hebt het gevoel dat je in een strandhuisje verblijft. Dit was ons grootste minpunt vijf jaar geleden maar nu vonden we het juist heerlijk rustgevend.

Cottage

Wij verbleven in een premium 8 persoons-cottage met een beneden verdieping, 1e verdieping en 2e verdieping. Ik blijf van mening dat ik liever in een cottage zit waar alles op één verdieping is omdat ik dit een stuk gezelliger vind. Toch was het prima te doen met op de 1e verdieping een badkamer met bad en een apart toilet en op de 2e verdieping een badkamer met douche. Als je verblijft op de 2e verdieping beschik je alleen niet over een toilet maar dan moet je even een trappetje naar beneden. Verder was de bank echt geschikt voor minimaal 8 personen wat je soms op andere parken wel anders ziet en het was vooral gezellig en knus. De afstand van onze cottage naar de Market Dome was circa 5 minuten en dus echt prima te doen met een leuke speeltuin op de route voor de kleine man.Market Dome/Restaurants

Het is een typische Market Dome met genoeg groen links en rechts. Een duidelijke Evergreenz, Market Café, Fuego, Nonna en vergeet natuurlijk de supermarkt en andere winkeltjes niet. In de Market Dome heeft Beauty aan Zee zich ook gevestigd om heerlijk te kunnen genieten van een schoonheidsbehandeling of massage. Wat voor ons niet een minpunt is maar misschien wel voor mensen die slecht te been zijn is dat de "top" restaurants Fuego & Nonna boven gelegen liggen. Ik ga er wel vanuit dat er ergens een goederenlift zit die je eventueel kunt gebruiken maar dat zou je dan echt na moeten vragen. Beide restaurants zijn top! maar hier komt van de week een apart artikel over online.


De bowlingbaan is gevestigd achter het café met allemaal neon lichten voor een gezellige duister sfeertje. Zeker de moeite waard om even een uurtje te doen! De winkeltjes op CenterParcs zijn altijd ook leuk om even in te snuffelen al moet je wel ervan uitgaan dat het aardig aan de prijs is. Op sommige parken ontvang je bij aankomst een aantal korting stickers deze zou ik zeker gebruiken. Verder vinden wij het altijd leuk om even te snuffelen in de supermarkt en natuurlijk betaal je een stuk meer maar ze hebben soms net van die leuke hebbedingetjes.

Action Factory

Hier vinden alle activiteiten plaats en is dus gevestigd in een apart gebouw vlakbij de Market Dome. Er hangt een super goede sfeer en hier is de Orry & Friends show maar ook de Family Quiz Night. Verder kun je daar natuurlijk heerlijk genieten van een drankje of een hapje om daarna een spelletje te gaan spelen in de game hall. Een kleine casino waar je als 18 plusser even een gokje kan wagen en daar won ik zomaar even 40 euro met een inzet van 2 euro!

De receptie staat hier centraal om je activiteiten te boeken of voor verdere info. Je kunt ook leuk gaan midgetgolven met een geweldige industriële baan en daar achter vind je leuke raceauto's. Mijn neefje was hier helemaal weg van en hoe vaker hij het deed hoe beter hij werd. Verder kun je springen op de trampoline of springkussen dus een goed gevulde Action Factory. Misschien vergeet ik nog wel iets maar er is genoeg te beleven.


Aqua Mundo

Het is misschien wel het kleinste zwembad in mijn ogen van CenterParcs maar absoluut een fijn zwembad. Een super leuke wildwaterbaan waarbij je diverse kanten op kan gaan en mijn neefje Kian vondt het helemaal geweldig. Ook zijn er genoeg opties voor de glijbaan liefhebbers met een reuze turbotunnel als topper! Een stroomversnelling, de bewuste CenterParcs golven en heerlijke bubbelbaden. Voor ieder wel wat wils!Wij zijn groot CenterParcs liefhebbers en dat zie je daarom ook best vaak terugkomen op onze blog. Nog genoeg leuke activiteiten die je kunt doen op CenterParcs Port Zélande denk aan het treintje die je langs het meer brengt om eventueel een zeehond te spotten. Ja wij hadden er één in het vizier voor heel even maar dat kon de pret niet drukken! Het is een prachtig park met een mooie omgeving en het zal mij niet verbazen dat wij over een aantal jaar toch weer een bezoekje gaan brengen aan dit park.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.