dinsdag 27 maart 2018

Food - Flora Smeerbaar


Na alle vakantievlogs is het weer tijd voor wat leuke artikels en van de week liep ik in de Albert Heijn en had smeerboter nodig en daar zag ik opeens Flora in de schappen. Een nieuwe product tussen de boterverpakkingen die 100% plantaardig is oftewel vegan! Flora smeerbaar bestaat uit koolzaadolie, kokosolie en shea-olie en een vleugje smeuïge amandelpasta. Verder is het vrij van lactose, conserveringsmiddelen, kunstmatige kleur- en smaakstoffen en palmolie. De kleur komt door een beetje wortelsap en citroensap zorgt voor de houdbaarheid. Flora smeerbaar is verkrijgbaar in twee varianten: ongezouten en gezouten.

Het unieke recept van Flora smeerbaar bestaat uit de volgende ingrediënten:

- Koolzaadolie: voor de smeerbaarheid
- Blend van shea- en kokosolie: zorgt voor de stevige textuur
- Amandelpasta: geeft Flora een subtiele, nootachtige smaak
- Wortelsap: zorgt voor de warme, natuurlijke kleur
- Citroensap: zorgt voor de houdbaarheid op een natuurlijke manier
- Zonnebloemlecitine: is nodig om te zorgen dat de ingrediënten goed gemengd blijven
- Zout: dit maakt de smaak helemaal compleet

Dit zal niet het laatste product van Flora zijn die we gaan vinden in de schappen. Flora hun missie is om heerlijke producten te maken, die bovendien 100% plantaardig zijn en daarom passen binnen een (volledig) plantaardig voedingspatroon. Zelf zie ik het nu ook steeds vaker om me heen gebeuren dat er vegetarisch of veganistisch gegeten wordt en toch is het nog lastig om dan de juiste producten te vinden. Vegetarisch is natuurlijk net even iets gemakkelijker maar voor iedereen moet het goed te doen zijn om je eigen voedingspatroon te volgen.

Wist je dat ruim 67% van de Nederlanders flexitariër zijn? Dit houdt in dat je er vaker bewust voor kiest om minder vlees te eten bij de avondmaaltijd. Zelf ben ik een groot vleesliefhebber maar onbewust eet ik ook zo nu en dan ook wel ééns een dag geen vlees. Geheel vegetarisch/veganistisch eten zal er voor mij nu nog niet in zitten maar zeg nooit nooit. Heb de vervangende producten van de Vegetarische slager wel eens geprobeerd en wat verbaas ik me over de gelijkenis met echt vlees. Het is dus misschien echt wel goed om eens in de week een vegetarisch stukje vlees/kip te eten.

Adviesprijs €2,39 bij de Albert Heijn 

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.