dinsdag 13 maart 2018

Food - Haribo snoep met 30% minder suikerIn de wandelgangen had ik al wat gehoord over dat Haribo snoep op de markt had gebracht met minder suiker maar zelf was ik het nog niet tegen gekomen. Wij als kind snoepte vroeger eigenlijk bijna nooit niet omdat het niet mocht maar omdat wij meer van hartig zijn. Toch als we dan een snoepje namen waren het wel de kikkers van Haribo of de colaflesjes en deze zijn nog favoriet. We weten allemaal dat snoep natuurlijk niet goed voor ons is maar zo op zijn tijd echt wel lekker en ook voor onze kinderen. Een goede zet van Haribo om het snoep te minderen met 30% suiker!

Al bijna 100 jaar smullen wij al van de snoepjes van Haribo want in 1920 rolden de eerste snoepjes van de band. Speciaal voor iedereen die bewust met voeding omgaat en wil blijven genieten van de unieke Haribo smaak hebben zij besloten om het snoep te verminderen met 30% suiker. Natuurlijk zijn nog niet alle varianten verkrijgbaar met de vermindering maar ik verwacht dit wel zien te gebeuren met de tijd. Er zijn drie vrolijke varianten gelanceerd:

- Haribo Fruitilicious

Vrolijke snoepjes in de vorm van fruit die smaken naar ananas, appel, aardbeien, frambozen, sinaasappel en citroen.

- Haribo Fruity Pinguïns

Snoepjes met een combinatie van fruitgom en schuim. De vrolijke pinguïns smaken naar ananas, appel, sinaasappel, bramen en watermeloen.

- Haribo Scuba Mix

Snoepjes met een gevarieerde mix in een leuk onderwaterthema met onder andere zeeschildpadden en dolfijntjes in heerlijke, frisse fruitsmaken. Sommigen hebben een lekker schuimlaagje aan de onderkant. Scuba mix smaakt naar appel, blauwe bessen, aardbeien, frambozen, sinaasappel en tropische vruchten.

Op de verpakking van Haribo vindt je heldere informatie terug over de ingrediënten en uitgebreide nutritionele informatie, per 100 gram en waar mogelijk per portie van 25 gram. Ze zijn ook bezig om een duidelijke herkenbaar icoon op de verpakking te plaatsen ( zonder kleur- en smaakstoffen ). Ook wil Haribo duidelijk aan gaan geven voor welke gelegenheid de verpakking het meest geschikt is. Zo kies je voor het uitdelen bij een feestje of Sint Maarten voor de multipack size verpakkingen met de kleine uitdeelzakjes. Wanneer je bij een dag weg of op kantoor bijvoorbeeld wilt delen met anderen, lenen de share shiz formaten zich daar weer goed voor.

De nieuwe varianten zijn vanaf nu verkrijgbaar bij de supermarkt bij jou in de buurt en diverse tankstations en hebben een consumentenadviesprijs van €1,45


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.