zaterdag 10 maart 2018

Personal - Een brief aan mijn jongere ik

Ik heb dit idee al een tijdje in mijn hoofd, na dat ik dit al vaker bij andere bloggers voorbij heb zien komen. Ik ga een brief schrijven aan het meisje van 19 jaar...

Lieve Amanda,

Je bent nu nog onzeker en ziet je zelf nooit samen met een man. Je probeert op verschillende manieren een vent de zoeken, maar niks werkt. Na een flinke afval periode(dit zal je vaker gaan doen geloof me) in  december 2011 zet je een grote stap. Je maakt een lexa profiel aan.
Al vrij snel heb je raak een leuke jongen die ook nog eens danst. Je denkt dat dit niet mis kan gaan, maar al vrij snel houd hij de boot af en je word teleurgesteld. Je muur om je heen word steeds dikker, elke tegenslag in de liefde is een flinke klap voor je. Halverwege mei 2012 wil je ermee kappen met dat internet date, maar je geeft nog 1 jongen de kans.

Deze jongen ga je mee trouwen en vorm je een gezin. Over dat gezin gesproken je wil jong moeder worden nou op je 25ste ben je moeder van een prachtige zoon Kian. En Amanda ik weet dat je graag moeder wil worden en misschien wel iets te graag, maar zal je nu alvast mee geven het zal geen makkelijke weg worden. Met steun van vrienden, familie en je man kom je er zeker.

Jullie kopen ook een koophuis in Zaandam, ja Amanda voor dit alles zijn jullie verhuist naar Zaandam. De Banne in Amsterdam noord is verleden tijd en je vind dit wel moeilijk en laat een traan.
Maar voor dat je het huis koopt samen met je man, wonen jullie samen in zijn huisje in Purmerend.

Je loopt nu nog stage en hoopt op een baan nou dame nu in 2018 werk je daar nog steeds en wel 32 uur.!! Heb veel lieve collega's die klaar staan voor je en een fijn team.
Wel zal je het niet makkelijke krijgen en duurt het tot eind 2016 begin 2017 tot je eindelijk echt jezelf kan zijn op je werk. Je blijft onzeker zijn maar eenmaal een switch op de locatie zal je doen inzien dat je er toe doet en dat je er mag zijn.

Je zal veel moeite moeten doen nog voor je rijbewijs, maar je gaat hem halen.
Verder zal je vanaf 2011 elk jaar op vakantie gaan met je ouders en dit word een traditie.
Centerparcs word een favoriete vakantie bestemming, ja dat had je niet verwacht he.

2012 zal een bijzonder jaar zijn, je krijgt een relatie en in de maanden ervoor zal het thuis niet lekker gaan en zullen er harde woorden vallen. Er worden keuzes gemaakt en zal verdriet hebben.
Jullie slaan erdoor heen maar dit zal voor altijd een stempel in jullie leven als gezin houden.

O En ik hoor je denken waar is de camping in dit verhaal, nou die moeten we helaas weg doen.

2014 word een rollercoaster; maar eindigt met de geboorte van jullie zoon.
De jaren daarna geniet je van het moederschap, dit is wat je altijd wou moeder worden.

Ook komt er een wending in je leven waar je niet op zit te wachten, hier zal je volwassen mee omgaan en je eigen gevoel gaan luisteren. Je doet hier goed aan en ga niet twijfelen. Samen met je zusje en ouders slaan jullie er doorheen.

Als ik jouw nu zou spreken zo ik zeggen;

Amanda denk aan je zelf, je komt er wel en je mag er zijn.

Dikke kus uit de toekomst.
 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.