dinsdag 10 april 2018

Food Review - Tompoucevlaai Albert HeijnIedereen in mijn omgeving weet welk gebakje ze moeten aanschaffen als ik langs kom en dat is een tompouce. Ik ben ook echt door de jaren door heel kritisch geworden zo was ik als kleine Chantal super fan van de tompouce van de Hema en vind ik hem tegenwoordig echt niet meer zo lekker. Natuurlijk hoe ouder je wordt hoe je smaak veranderd maar toch gek want Hema staat echt wel bekend om zijn goede tompouce. Inmiddels heb ik er ook echt wel wat geprobeerd van een lokale bakker in de buurt tot aan die van de supermarkt ja en een bakker is toch meestal wel beter van smaak. Nu liep ik al meerdere keren langs de gebakafdeling van de Albert Heijn en zag ik daar opeens de tompoucevlaai liggen. Toch liep ik er netjes elke keer weer langs tot de dag dat er visite langs kwam en daar hoorde een stukje tompoucevlaai bij. Reden genoeg om daar direct een heel artikel over te schrijven want ik deel heel graag mijn ervaring.Voor €6,- heb koop je een halve tompoucevlaai waar je gemakkelijk vijf punten uit kunt halen. Albert Heijn heeft tegenwoordig een steeds breder assortiment gebak dus er zal misschien nog wel eens een review online komen. Hij ziet er smakelijk uit en de roze kleur trekt absoluut goed mijn aandacht. Goed punt om er mini tompoucen op de vlaai te serveren dan weet je zeker dat dit een tompoucevlaai is.


De knapperige bladerdeeg bodem heeft een dun laagje suiker aan de buitenkant waar ik niet zo fan van ben want over het algemeen zie ik dat nooit terug bij een tompouce. De vlaai is absoluut royaal gevuld met luchtige banketbakkersroom maar naar mijn mening echt wel iets teveel. Zelf vond ik bij iedere hap dat ik puur banketbakkersroom aan het eten ben en verder vielen de smaken gewoon weg. Het bekende roze tompoucelaagje had echt niets weg van hoe een tompouce smaakt. Néé wat een afknapper zeg want ik werd blijer van de mini tompouchen dan deze hele vlaai. Ik vind banketbakkersroom erg lekker maar dit is echt teveel van het goede en was het laagje dan nog even wat dikker of meer op smaak zou het misschien beter smaken. Helaas! gemiste kans Albert Heijn want een echte tompouce liefhebber kan hier niet enthousiast van worden. Hoe geweldig hij eruit zag, hoe slecht hij smaakte.


Ik heb bij de Limburgia ook wel eens een tompoucevlaai gekocht en deze was per punt al voorgesneden met een harde bovenkant zoals we gewend zijn van een echte tompouce. Als ik het goed kan herinneren heeft deze ook een gesuikerde bladerdeegbodem maar dat was absoluut niet storend. Helaas het was het proberen waard maar bij mij beland hij nooit meer in me winkelmandje.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.