woensdag 29 augustus 2018

Dagje shoppen in Zwolle


Aangezien wij inmiddels op een leeftijd zijn dat cadeaus met een verjaardag niet meer super belangrijk zijn hebben wij besloten om elkaar dan steeds een dag mee weg te nemen. Dit keer was het nog het "verlaat" cadeau voor Amanda. ( *Schaam* zij was in december al jarig ) Amanda kwam op het idee om naar Zwolle te gaan en mij leek dit ook een goed idee dus zo gezegd zo gedaan eindelijk een datum gepland.

Op zaterdag 2 juni 2018 vertrokken wij vroeg in de ochtend met de auto naar Zwolle toe. Amanda had al een hele route uitgestippeld dus besloten wij onze auto te parkeren in de parkeergarage midden in het centrum. Ja wij zijn van mening als je een dagje weg gaat dat parkeerkosten niet uitmaken maar er zijn natuurlijk ook goedkopere alternatieven als je iets verder parkeert. Een dagkaart kostte mij €16,50 en wij hadden in een Q-parking parkeergarage geparkeerd. Het ideale was dat je de parkeergarage uitliep en je direct in de winkelstraat stond waardoor we meerdere keren onze spullen konden droppen.

Amanda is zoals jullie hebben gelezen zwanger en dat wist ik natuurlijk toen al dus we besloten om eerst even een stop te doen bij de Hema, zodat ze kon plassen en we even wat konden drinken. Wij waren er net voor 10 uur en het zat helemaal vol met mensen die heerlijk aan een ontbijtje zaten maar wij gingen voor koffie met gebak! Ik had de tompouce van de Hema al een tijd niet meer gehad en vond hem verbazend wekkend niet meer zo lekker terwijl ik er vroeger echt gek op was. Misschien ben ik iets te verpest geworden door de tompoucen van de bakker.Daarna was onze eerste stop de Primark en ja deze zit ook in Zaandam maar een andere is in onze ogen altijd 10 keer leuker. Zelf was ik echt al een aantal maanden niet meer in de Primark geweest en wat een leuke Harry Potter items verkopen ze! OMG Ik zag een trolley en ik was echt verliefd maar had hem helemaal niet nodig dus ben er maar voorbij gelopen. Toch konden we beide niet echt slagen bij de Primark maar het is absoluut een mooie met meerdere verdiepingen.

Vervolgens gingen we de winkelstraat af en liepen we winkel in en winkel uit. Rond het middaguur besloten wij te gaan lunchen bij "Bij Hartje van Zwolle". Zij hebben een super leuk concept waarbij je kleine gerechtjes geserveerd krijgt op een grote plank zodat je samen kunt genieten van meerdere gerechtjes. Hier ga ik nog een apart artikel over schrijven dus deze zien jullie binnenkort voorbij komen maar het is absoluut een aanrader als je in Zwolle bent. Het ligt net even buiten de winkelstraat maar die paar minuten verder wandelen kunnen er ook nog wel bij.

Wat absoluut een happening was de 3D tekeningen die op de straatstenen zijn geschilderd en dit was echt voor veel mensen een fotomoment waard. De winkelstraat heeft echt wel bijna elke winkel die je maar kunt bedenken maar na flink wat uren winkelen waren wij er wel weer klaar mee. IJssalon Salute op de hoek van de winkelstraat had het super druk en daarom besloten wij ook maar eens een bakje met 3 ijssoorten te bestellen. Zelf had ik de smaken: Kinder Bueno, Strawberry Cheesecake en Stroopwafel en wauw die met Kinder Bueno was absoluut mijn favoriet. Amanda had Mango, Pistache en nog een smaak waar ik nu even niet op kom. Er stond genoeg personeel dus binnen no-time was je geholpen. Buiten hebben we er heerlijk van genoten om daarna langs een mega grote speelgoedwinkel te gaan die naast de parkeergarage zat.

Vervolgens zijn we nog even langs de Prenetal gereden aangezien we anders te vroeg waren bij restaurant Boss in Assendelft. Daar hebben we de dag afgesloten met heerlijke sushi en vleesgerechten.

Wij hebben een super leuke dag gehad maar het is niet een stad waar ik regelmatig naar toe zou gaan. Misschien houden wij net meer van iets wat compacter of waren de winkels misschien net niet helemaal wat wij verwacht hadden. In bepaalde winkels waar wij best vaak komen vonden wij de collectie nu niet helemaal onze smaak dus dat kan helemaal aan het seizoen liggen of omdat zij daar net een andere smaak hebben. Toch is het zeker leuk om eens geweest te zijn en voor "Bij Hartje van Zwolle" zouden we zeker terug gaan.

Liefs Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.