woensdag 2 januari 2019

Recept Macarons met Marlene appelcreme


Tijdens de feestdagen viel dit recept in mijn postvak en het zag er zo heerlijk uit dat ik hem graag met jullie wil delen. Zelf nog niet door de drukte in de keuken kunnen staan maar binnenkort ga ik me toch echt eens wagen aan de macarons. Deze Franse romantische en kleurrijke koekjes worden in ons land steeds populairder. Met dit originele recept van de Spaanse chef Roberto Garci maak je ze in een handomdraai.

Ingrediënten voor ongeveer 36 macarons:

- 110 gram amandelmeel
- 220 gram poedersuiker
- 110 gram eiwit
- 30 gram suiker
- Kleurstof, liefst in poedervorm

Ingrediënten voor de vulling:

- 150 gram zachte boter
- 150 gram zachte roomkaas
- 150 gram poedersuiker
- 1 Marlene Royal Gala appel
- 1 Marlene Red Delicious appel
- 1 Citroen

*Verwarm de oven voor op 150 graden

Bereidingswijze van de macarons:

1. Roer het amandelmeel en de poedersuiker door elkaar en zeef het om te klontjes eruit te krijgen.
2. Klop het eiwit op de hoogste stand en voeg de 30 gram suiker geleidelijk toe. Wanneer de eiwitten bijna helemaal zijn opgeklopt, voeg je de kleurstof toe (de hoeveelheid hangt af van de intensiteit van de kleur die je wilt verkrijgen).
3. Voeg de helft van het amandelmeel- en poedersuikermengsel toe aan de opgeklopte eiwitten en meng alles voorzichtig met een grote spatel. Voeg ook de rest van het amandelmeel- en poedersuikermengsel toe en blijf voorzichtig roeren.
4. Vul een spuitzak met gladde spuitmond met het beslag. Bedek een bakplaat met bakpapier en maak met de spuitzak van het beslag rondjes met een doorsnee van ongeveer 2 cm.
5. Nadat je alle cirkels hebt gemaakt, laat je ze staan tot de buitenste laag van het beslag opgedroogd is. Hoelang dit duurt hangt af van het seizoen, de vochtigheid buiten en de temperatuur in de keuken.
6. Als de buitenkant droog is zet je ze ongeveer 13 minuten in een op 150 graden voorverwarmde oven. Hierna zijn de boven- en onderkanten van de macarons klaar.

Bereidingswijze van de vulling:

1. Voor de appelcompote schil je de appels en snijd je ze in stukjes die je samen met het sap van de halve citroen in een pan met 100 ml koud water doet.
2. Laat alles ongeveer 15 minuten koken tot de appels gaar zijn. Pureer daarna de appels en laat ze afkoelen. Het doel is om een zo dik mogelijke compote te verkrijgen.
3. Mix de overige ingrediënten en voeg aan het einde de appelcompote toe. Vul een spuitzak met de verkregen vulling en laat hem ten minste 30 minuten in de koelkast opstijven. Eenmaal afgekoeld, breng je op de helft van de eerder bereide boven- en onderkanten macarons een beetje vulling aan die je sluit met de andere helft.

Eet smakelijk!

Liefs,

Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.