maandag 7 januari 2019

Tony's Chocolonely chocoladefabriek met achtbaan


Dit nieuws heb je misschien wel al voorbij zien komen maar toen ik het hoorde was ik door het dolle heen. Wie is nou geen liefhebber van de heerlijke chocolade van Tony's Chocolonely? Tijdens sinterklaasavond krijgen wij elk jaar een chocoladeletter van Tony's Chocolonely en regelmatig valt er ook een reep in mijn winkelmandje. De chocoladefabriek wordt gerealiseerd in Zaandam en dat betekend super dichtbij voor mij!

Per jaar verwachten zij 250.000 tot 500.000 bezoekers in Pakhuis de Vrede in Zaandam. Elke liefhebber van Tony's Chocolonely kan over een paar jaar hun hart ophalen in Zaandam. Als eenmaal de vergunningen rond zijn, gaat Tony's Chocolonely in Zaandam "Tony's Chocolonely Chocolate Circus" bouwen. In het honderd jaar oude rijksmonument pakhuis en de silo's daarachter heeft veel cacao opgeslagen gelegen. De containerterminal voor het pakhuis is goed voor de overslag van tonnen cacao naar de regio, de grootste cacaohaven van de wereld.


Pakhuis de Vrede moet het nieuwe hoofdkantoor worden van Tony's Chocolonely, maar ook een restaurant en congresfaciliteiten herbergen. Achter het monument wil directeur Henk Jan Beltman twee fabrieken bouwen om daar de Tony's Chocolonely repen te produceren. In deze fabrieken kan de bezoeker de hele productieketen van chocola zien. In de ene fabriek worden de bonen omgezet in vloeibare massa en in de andere fabriek wordt de vloeibare massa verwerkt tot repen. Als grote klapper in combinatie met een achtbaan.

De kosten worden geschat op 50 miljoen euro, geld dat niet naar de cacaoboeren gaat. Op dit moment voldoen de plannen nog niet aan de eisen van Gemeente Zaanstad aangezien het voor nu nog niet past in het gebied. De komende maanden wordt hier druk over gesproken en duidelijk gemaakt of de komst van Tony's Chocolonely definitief mogelijk is.

Als inwoner van zaanstad en liefhebber van Tony's Chocolonely hoop ik natuurlijk dat het uiteindelijk wel gerealiseerd gaat worden maar het is nog even wachten. Het idee klinkt wel al top!

Liefs,

Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.