maandag 21 januari 2019

Vijf voordelen van het hebben van een webshop


Vandaag behandelen we de voordelen van het hebben van een webshop. Dit is absoluut gericht om de beginfase van het hebben van een webshop want hoe groter je wordt hoe sommige voordelen zeer waarschijnlijk veranderen zullen.

1. Aanvragen van groothandel passen zoals de Makro en Sligro. 

Je hebt een kvk nummer dus er zijn wat privileges zoals het aanvragen van groothandel passen voor bijvoorbeeld de Makro en Sligro. Zelf vind ik het altijd wel leuk om hier te snuffelen en geloof me er komen genoeg mensen hier particulier shoppen. Voor mijn webshop in de mode industrie kan ik hier niet mijn inkopen doen voor kleding maar wel voor de verzending, eventueel aanschaf van een nieuwe laptop of spullen voor mijn administratie.

2. Elk kwartaal je BTW terug vragen tijdens je aangifte.

Dit is een groot voordeel als bedrijf zijnde want de btw die je in de winkel hebt betaald mag je weer terug vragen en dat scheelt toch geld. Zelf heb ik gemerkt dat het als beginnende ondernemer een leuk klein potje is waar je verder op kan borduren. Zo bekijk ik vaak de nieuwe inkopen die ik wil doen voor mijn webshop zodra ik mijn btw terug heb gekregen. Het is geen wereldbedrag maar elke euro is welkom.

3. Het eerste jaar geen kosten voor een zakelijke rekening bij de Rabobank.

Ik ben al vanaf dat ik me herinneren kan klant bij de Rabobank dus voor mij was het logisch om daar ook mijn zakelijke rekening te openen. In het eerste jaar hoef ik daarom ook helemaal niets te betalen voor mijn bankpas, de transacties of alle overige kosten die de Rabobank voor mij als bedrijf maakt.

4. Het eerste jaar geen kosten voor mijn boekhoudingsprogramma bij E-Boekhouden.

Een goed boekhoudprogramma is heel erg belangrijk want je moet gewoon vanaf dag 1 alles goed bijhouden. Het meeste ervaring heb ik met Exact Online maar voor nu vond ik de kosten iets teveel om daarmee te beginnen en zo kwam ik terecht bij E-Boekhouden. Maar liefst 15 maanden lang mag je kosteloos het programma gebruiken en dat betekend ook echt alles! Elk kwartaal kan ik via E-Boekhouden mijn btw aangifte verzenden zonder teveel poespas. Natuurlijk moet je het wel goed bijhouden zodat alles klopt maar echt het scheelt een hoop tijd.

5. Gratis adverteren via Facebook/Instagram

Doordat een webshop behoord tot de online business moet je ook absoluut gebruik maken van marketing via de social media kanalen. Natuurlijk moet je goed bekijken wat jouw doelgroep is maar voor mij kan ik zowel Facebook als Instagram gebruiken. Naamsbekendheid is echt het belangrijkste om groter te worden en door te zetten. Je kunt ook betalen om je advertenties of berichten in de spotlight te zetten maar is in mijn mening niet altijd nodig.

Volgende week zal ik mijn nadelen van het hebben van een webshop online zetten dus houdt de blog in de gaten. Heb je nog vragen, laat ze vooral weten.

Liefs,

Chantal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.