vrijdag 11 januari 2019

Zes maanden mijn webshop CSIZEYOU.nl


Het hebben van een eigen webshop heb ik echt zwaar onderschat..

Ja, inmiddels heb ik iets langer dan een halfjaar mijn webshop maar wauw wat heb ik het allemaal onderschat. Deze ervaring wil ik ook graag met jullie delen want wie weet zit jij zelf met het idee in gedachten en kan ik jou net even een stukje helpen. Ik ben absoluut geen expert op het gebied van het hebben van een webshop maar van mijn fouten kun jij als beginnende ondernemer leren.

Het opstarten van je eigen webshop is heel simpel en zo gepiept. Zodra je een naam hebt zorg je dat je jezelf inschrijft bij de kamer van koophandel, maak je een domeinnaam aan en email account. Tegenwoordig zijn je social media kanalen ook belangrijk maar deze heb je ook zo aangemaakt. 

Op dit moment dat ik deze punten had afgestreept voelde ik me echt het "mannetje" want ik had toch nu alles wel voor elkaar voor mijn eigen webshop, inkopen doen en gaan! Nou nee, er kwamen zoveel meer kosten bij kijken en vooral het administratieve gedeelte was veel meer dan ik had verwacht. Zo kocht ik mijn kleding de eerste keer in bij het World Fashion Centre in Amsterdam en daar liep ik al direct tegen mijn eerste blokkade. Niet alle ondernemers werken daar samen met "nieuwe" webshops of je moet minimaal aan €400,- afnemen. Gelukkig werd ik door een hele lieve meneer geholpen en heb daar mijn eerste inkopen gedaan. 

Ik wilde wel voorraad hebben maar niet teveel dus kocht van alles 3 stuks en dacht nu even snel foto's maken en online plaatsen. Ik besloot om te gaan voor een paspop maar nu na een halfjaar zie ik dat dit voor mijn doelgroep niet de juiste keuze is. Ik zal echt moeten werken met een model die het lichaam en vormen heeft voor de kleding die ik verkopen wil. Mijn kleding koop ik inmiddels ook grotendeels in bij online groothandels en dit is de eerste keer spannend maar risico's nemen hoort er nou eenmaal bij. 

Natuurlijk heb ik ook nog wel eens een miskoop wat betreft de maten en deze gebruik ik dan voor een winactie om meer bereik te krijgen op je social media kanalen. Ik heb gemerkt dat je social media kanalen heel erg belangrijk zijn want als je deze niet gebruikt zul je ook in de begin periode weinig tot niets verkopen.

Inmiddels ben ik wel al 18 orders verder in vier maanden tijd en ben ik daar eigenlijk super trots op. Het stukje naamsbekendheid is denk wel het grootste en belangrijkste voor je webshop en daar wil ik in 2019 hard aan gaan werken. In de komende weken zal ik een aantal artikels wijden aan het hebben van een webshop denk aan de voordelen, nadelen of tips.

Vragen, stel ze gerust hieronder!

Liefs,

Chantal


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Miszbloggie. Mogelijk gemaakt door Blogger.

.

.

Twee zussen die hun passie delen over het schrijven en filmen van de dingen die gebeuren in ons leven.